Lássuk, mik lesznek a 2022-2023 őszi/téli trendek!

2022-2023 trendek: elegáns a sportossal

Ahogy az őszbe kanyarodunk, mindig elkezdünk már a jövő évi trendeken kattogni: vajon mi jön vissza a divatba és milyen újdonságok kerülnek be a ruhatárunkba? Mindig izgalmas nézni, hogyan változnak a trendek. Fontos azonban kiemelnünk, hogy a trendkövetés nem egyenlő a stílusos megjelenéssel, a kettőnek viszont lehet egy közös halmaza: Te. Aki ismeri saját magát, és a stílusát, már tudatosan fog nemet és igent mondani egy-egy újdonságra, ezt egy igazi Yurkovista már pontosan tudja. Mai blogbejegyzésünkben sorra vesszük, mire várhatunk 2022 őszén.

Íme a 2022-2023-as divattrendek

A nagyon hosszú és a nagyon rövid

Bizony, újra divatba jön a földig érő nadrág és szoknya, de ezzel egyidejűleg a rövidebbnél is rövidebb, mininél is minibb szoknyák is hódítanak majd. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki stílusos lesz, aki felveszi, hiszen a minivel érdemes óvatosan bánni, csak keveseknek áll igazán jól, erről más meséltünk korábbi bejegyzéseinkben.

Hosszú szárú nadrág a 2022-2023 trendek része

A nagyon hosszú szárú, szinte a földet söprő nadrágokhoz pedig a stílusosan túlméretezett kiegészítők lesznek menők, leginkább az oversize sálakkal és az oversize táskák. A földig érő darabok nyújtják a sziluettet, de a túlméretezett darabokkal érdemes óvatosan bánni, hiszen kilókat is pakolhatnak ránk.

Az oversize a 2022-2023 trendekben is megjelenik

Újra és újra trapéz és csípőnadrág

Beszéljünk még a nadrágokról: újra és újra visszatér a trapéz farmer, és most is ez a helyzet. Arra a fazonra gondolj, amelynek a dereka pont köldökig ér (hastájon leszorítja a kis úszógumit), felül a test vonalát követi, alul pedig térdnél kezd bővülni a szára. Így, aki ki szeretné hangsúlyozni az alakját, annak remek választás. Viszont körte sziluettnél ez a fazon nem javasolt.

Ugyanígy kúszik vissza a csípőnadrág, amely a minihez hasonlóan egy óvatosságra intő darab. Hiszen a kis “úszó”párnácskák kikacsintanak deréktájon, ha nem vagyunk szemfülesek.

2022-2023 trendek: elegáns a sportossal

Elegáns a sportossal

A gyapjú- és az elegánsabb anyagból és szabásvonallal készülő kabátok most is a stílusos öltözködés alapkövét jelentik majd, viszont jól működnek sportos ruhákkal is. Edzőcipővel, sportos, melegítő hatású, de utcára is viselhető nadrággal vagy pulóverrel – bátran viselheted.

A kötött ruhadarabok

Még mindig menők a kötött darabok, de ne csak a pulóverre és kardigánra gondolj, vagy a nagyi karácsonyi ajándékaként kapott sáladra, hanem tényleg mindenre. A ruhák, nadrágok, szoknyák közül is hódítani fognak a kötöttek.

Ugyanígy a steppelt anyag is megjelenik a kabátokon túl máshol is, pl. szoknya, válltáska is készül belőle.

2022-23-as cipőtrend

Ahogy az elegáns sportossal trend hódít, természetes, hogy az edzőcipők, tornacipők alap darabjai lesznek a ruhatárunknak. De van még más is.

Már 2-3 éve elindult a bakancsos trend. Jól emlékszünk, amikor Mirtill az első bakancsos szettjével kiakasztotta a Facebook-kommentelőket, de már akkor lehetett érezni, hogy ez egy trendsetter vonal, és hamarosan mindenki ebben fog járni. Most eljött az idő, nagyon népszerű lesz idén ősszel-télen a bakancs. Kényelmes és vagány darab.

A bakancs már valamelyest beharangozta, hogy a „törékeny nő” megjelenés helyett az „erős nő” megjelenés jön divatba. Girl power, bakancs, oversize cuccok… érdekes korszak elé nézünk…

Szeretnéd tudni, neked mi áll jól?

Ha még nem vagy tisztában a stílusos öltözködés alapjaival, megtanítjuk neked az online stíluskurzusunkon.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több