/ / / / / /

Ha esik, ha fúj… – szettek változékony időjárásra

 

Őrület, milyen változó az időjárás mostanában. Egyik nap perzsel a nap, gyönyörű tavaszunk van, nyúlunk a vékony, színes ruhákért és érezzük a megújulás illatát. Másnap sötét az ég, esik az eső, hideg van, kimozdulni sincs kedvünk.

Legszívesebben egész nap melegítőnadrágban ülnénk a kanapén és kávét szürcsölgetnénk. Aztán harmadik nap úgy fúj a szél, hogy majd’ leszakad a fejünk. Hogy lehet ilyen változékony időjárásban praktikusan és csinosan öltözködni? Elmondjuk!

Rétegezés – szettek változékony időjárásra

Sokat beszéltünk már a rétegező öltözködésről, de ez a téma nagyon igényli, hogy összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. Amikor ilyen az időjárás, elsősorban azt kell végiggondolnod, hova indulsz el otthonról, és mivel. Ha autóval mész, és rövid ideig tartózkodsz majd az utcán, akkor könnyebb dolgod van, de persze sétálva és tömegközlekedve is lehetsz stílusos.

A réteges öltözködés alapvető kelléke egy átmeneti kabát vagy dzseki. A legnépszerűbb és általunk is ajánlott alap darabok, amiket több évtizedig is hordhatsz, a farmerkabát és a bőrkabát, de ugyanilyen jó szolgálatot tehet egy csinos mellény blézerkabát.

Ha autóval jársz, nem áll semmiből betenned egy plusz lábbelit is a kocsiba. Egy bakancs, ami ugye magasszárú, vagy egy bokát szabadon hagyó cipő különböző időjárásokban kerülhet a lábadra, de ugyanahhoz a szetthez illő lehet mindkettő. Egy gyors cipőcserével hamar tudsz igazodni az éppen aktuális időjáráshoz.

Esős, szeles időben divatosan, stílusosan

Szeles időbe kócolható frizura és szett

A titok abban rejlik, hogy ne akarj görcsösen rendezett lenni, amikor elindulsz otthonról. Szeles, esős időben engedd el azt a frizurát, amelynek minden hajszála tökéletesen be van igazítva. Borzolj magadnak egy olyan hajat, ami, ha összekócolja a szél, akkor is úgy fog állni, mintha eleve olyannak tervezted volna.

Ugyanez igaz a ruhára is. Egy tavaszi romantikus ruha egy gyorsan felkapható kiskabáttal a hűvösebb és a melegebb időjáráshoz is illik. És ha fújja a szél? Annyi baj legyen!

Az esőkabát is lehet stílusos

Manapság már az esőkabátok és széldzsekik is lehetnek stílusosak, divatosak. Sőt, még elegáns szettbe is illeszthetők. A zsák életérzésnek is vége, egy övvel homokóra testalkatot varázsolhatsz magadnak akkor is, ha esőkabátban kell nekivágnod az útnak. És még mondja valaki, hogy nincsenek csinos szettek változékony időjárásra…

Stílusos esőkabát

A Jolly Joker: a rúzs

És ami minden ilyen kócos, széltépte, esőverte, borús és lehangolt időjárásban jól jön, az a színtípusodhoz illő smink. Abból is legfontosabb a rúzs, ami egy sápadt napot is feldob, szétfújt frizurával és lobogó ruhával is üdének mutatja az arcod és rád vonz minden tekintetet. Használd bátran!

Azt javasoljuk, hogy ha eddig nem sminkelted magad, akkor ne rögtön egy nagyon erős színárnyalattal nyiss, mert neked is furcsa érzés lesz, és a környezeted számára is szokatlan. Kezdj egy kevésbé erős és feltűnő színnel, aztán fokozatosan tudod változtatni. Sminkkel a szád és a szemed körül is tudsz deríteni, így akármilyen szürkeség és borultság van kint az utcán, te mindig ragyogni fogsz.

Borult időben fontos a rúzs - stílusos, divatos öltözködés szélben, esőben

Ha szeretnéd megtanulni, mi áll jól neked, és megspórolni a reggeli dilemmákat a szekrény előtt ácsorogva, akkor az online stíluskurzusunk pont neked szól. Itt megtanítjuk neked, mire figyelj!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

A napszemüveg is öltöztet

A hegyekből a kifutókig

Méretet növelnél? Így kezdj neki!

Megérkeztek az ősz hivatalos trendszínei

Vásárolj okosan!

Elegáns és praktikus is: Fel a kalappal!

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: