/ /

A női önbizalom és a stílus – 2. rész

Mi nők, mire a tükör előtt ítélkezés nélkül billegő kislányból felnőttek leszünk, teleimplantáljuk a testünket mindenféle aggodalommal, kritikával és szorongással. Fokozatosan veszítjük el az önbecsülésünket és a nőiességünket, és ha jön egy munkahelyi vagy magánéleti válság, oda az önbizalom. Az előző blogcikkünkben már elkezdtük a terápiát, átadjuk neked, hogyan tudsz a stílus segítségével önbizalomra találni. Ebben a második részben pedig ott folytatjuk, ahol az előzőben abbahagytuk.

A leggyakoribb női önbizalomcsökkentő önostorozás: a súlyprobléma

Nagyon ritkán találkozunk olyan hölggyel, aki hízni szeretne vagy pont elégedett a súlyával. Általában inkább azt halljuk, hogy „majd akkor megyek el hozzátok stílustanácsadásra, ha lefogytam 3 kilót”. A legviccesebb mondat pedig az volt egy ügyfelünktől, hogy „szeretnék olyan karcsú lenni, mint amikor azt hittem, hogy kövér vagyok.”

Női önbizalom és stílusos megjelenés, kívülről befelé terápiáz

Előfordult már veled az, hogy visszanéztél egy 5 évvel ezelőtti fotót, és tudtad, hogy 5 évvel ezelőtt mennyire rosszul érezted magad a bőrödben, kritizáltad magad? Nézted, nézted azt a fotót, és nem értetted, mi bajod volt magaddal, hiszen tök jól néztél ki. Hidd el, ha a mai magadat visszanézed majd 5 év múlva, akkor is ezt fogod érezni. Mindenki, kivétel nélkül sokkal jobban néz ki, mint ahogy magáról gondolja. Ha 3 kívánságunk lehetne egy jó tündérhez, az egyik biztos az lenne, hogy az emberek a mi szemünkkel láthassák magukat. Sokkal jobban éreznék magukat a bőrükben.

Miért fontos ez? Mert ha nem vagy elfogadásban magaddal, akkor dúl benned egy háború saját magaddal szemben, és erre rengeteg energiát elpazarolsz. Nézel egy filterezett világot, vágysz valaki más hajára, ruhájára, alakjára vagy életére. Ez egy hálózat, ő is vágyik valaki máséra. Ez azonban zsákutca. Vissza kell találnod önmagadhoz és a harmóniához.

Ha tudsz önismerettel a ruhákhoz nyúlni, akkor ezek a ruhák gyönyörűen fognak téged kívülről befelé terápiázni.

Stílusos megjelenés, megrendíthetetlen önbizalom

Így tudod abbahagyni az önmagad kritizálását

Mi a Yurkovnál azt vettük észre, hogy nagyon szoros összefüggés van aközött, hogy mennyit kritizáljuk magunkat, és mennyit másokat. Aki maga felett sokat ítélkezik, az másokat is gyakran kritizál, mert az ítélkezés dolgozik benne. Érdemes nézőpontot váltani, de ez sem megy egyik napról a másikra. Gyakorolni kell, és újra meg újra nekifutni.

Amikor valaki felett ítélkezel a megjelenése miatt, az egy nagyon könnyen tetten érhető pillanat. Tudod, ez az a felülről lefelé végigpásztázás egy másik nőn… Elkezded fejben megítélni, hogy hogy néz ki. Ilyenkor csípd fülön magad, és hagyd abba! Ugyanis amint elkezdesz nem kritizálni másokat, azt fogod észrevenni, hogy magadat is jobban elfogadod.

Stílusos nő, megrendíthetetlen önbizalom

Fogadd a dicséretet, és te is bókolj másoknak!

Biztos előfordult már veled, hogy valaki megdicsérte a ruhádat, vagy azt mondta, jól nézel ki, de belőled kapásból jött a válasz, hogy „Pedig annyira nyúzott vagyok.”, vagy „Ez csak egy turkálós ruha, már évek óta megvan.” Mintha rögtön ki akarnád védeni a bókokat, mintha rögtön azt adnád vissza, hogy nem is igaz, amit a másik mond.

Kezdd el gyakorolni, hogy amikor kapsz egy bókot, és már jönne ki a szádon valami ellenkezés, akkor nyelsz egyet, és csak annyit mondasz: Köszönöm. Nagyon jó érzés, jó gyakorolni.

Stílusos nő, megrendíthetetlen önbizalommal

A másik pedig, amit érdemes megtanulnod, mások dicsérete. Ha látsz valakit, aki szerinted jól néz ki, mondd meg neki! Akár az utcán, vadidegeneknek is. Ha elismerő energetikával mondod, akkor még a férfiak sem fogják félreérteni. Nagy örömet tudsz ezzel okozni másoknak, ami vissza fog szállni rád is.

A stílus a megrendíthetetlen önbizalom

Tehát összefoglalva, nagyon nagy az összefüggés a stílusod, a megjelenésed és az önbizalmad között. A stílus nem más, mint a megrendíthetetlen önbizalom, amikor tudod, ki vagy, hova tartasz, ismered az értékeidet, és ezt méltósággal el is fogadod.

Stílusos nő, megrendíthetetlen önbizalom

Az önbizalom alapja

Ahhoz, hogy megszeresd magad, fontos, hogy megismerd magad. Stílusterapeuta szemmel mi csak biztatni tudunk, hogy ha nem ismered a színeidet, nem ismered a testalkatodat, a neked jól álló fazonokat, a stílusprofilodat, nincs rend a gardróbodban, nem tudsz ügyesen vásárolni, akkor fordulj hozzánk bizalommal. Nagyon sokat fog segíteni, és lépésről lépésre fogsz visszaöltözni az önbizalmadba. Jelentkezz online stíluskurzusunkra, ahol megtanítjuk neked az alapokat! 

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Nadrág a farmeren túl

Öv-kisokos minden testalkatra

Emelj a megjelenéseden kalappal!

A turkálózás művészete

Stílusosan otthon is? Miért ne?

A női önbizalom és a stílus – 2. rész

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: