Milyen egy stílusos férfi?

Férfi stílus, stílusos férfi

Többen kérdeztétek: „Mindig csak a hölgyeknek adtok stílustanácsot? Mi lesz szegény férfiakkal?” Természetesen nem csak a nőkre gondolunk. A hozzánk forduló ügyfeleink nagy része ugyan hölgy, de rengeteg férfival is dolgozunk, hiszen vállalatok dolgozóinak, üzletembereknek, de még hírességeknek is segítünk személyes erejüket a stílusos öltözködésen keresztül kifejezni. A megnyerő külső nemtől függetlenül erőt, határozottságot, önbizalmat ad, és bizony egyáltalán nem mindegy, egy férfi mit és hogyan visel. Tehát, kedves férfiak, most hozzátok szólunk!

A férfi stílusos ruhatárának alapkövei

Ha az elegáns, üzleties, vagy legalábbis a lezseren elegáns stílust nézzük, a férfi ruhatárának 2 fontos alapköve van:

  • a zakó és
  • az ing

Férfi stílus, stílusos férfi lezser elegancia

Mitől jó zakó a zakó?

A boltok kínálata nagy, és csak első pillantásra tűnik úgy, hogy zakó és zakó között szinte nincs is különbség. Hamar megtanulható azonban, mi az a 3 részlet, amire figyelned érdemes, ha zakót választasz.

  1. A karöltő: Nagyon fontos a választásnál ezt a részt megfigyelni. Minél közelebb van a hónaljhoz, annál jobb, ugyanis annál inkább tud a zakó „második bőrként” viselkedni. Akár nyújtózkodsz, akár oldalra emeled vagy leengeded a karjaidat, egy ilyen zakó nem fog összevissza csúszkálni rajtad, nem válik idétlenül redőzötté az anyaga.
  2. A vállvonal: A vállvarrás a vállcsúcsodnál legyen.
  3. A zakó hossza: Akkor ideális, ha a törzsed mellett kinyújtott kezednél a tenyered közepéig ér. Tehát a behajtott ujjaiddal meg tudod fogni az alját.

Díszzsebkendő nélkül el se indulj!

Lehet, hogy észrevehetetlen apróságnak tűnik, de nélküle a zakó meztelen. A díszzsebkendő-tartó kis zsebecske bélését sokszor más színből készítik, mint amilyen a zakó maga, ezért ha nincs díszzsebkendőd, egyszerűen benyúlhatsz ezen a kis nyíláson és kihúzhatod a bélést is. Ez azonban nem mindig jó megoldás, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a számodra és a szetted számára megfelelő szín fog ott felbukkanni. A színekről majd később beszélünk még.

Férfi stílus, stílusos férfi ingben és zakóban

Hogyan rendezd el? Egy kicsit játékosan, enyhén gyűrött változatot is választhatsz. Ha azonban nagyon precíz a megjelenésed, akkor egy elvágólagosan, egyenes csíkként felbukkanó díszzsebkendő is jó választás lehet.

Ing, pulóver, hosszú ujjú póló

A rövid ujjú ing még mindig ehhh. Két esetben vehetsz fel rövid ujjú inget, ha Hawaiin vagy és te vagy Tom Selleck. Vagy ha épp az adóhivatalba mész és szeretnél sajnálatot ébreszteni. Minden más esetben tiltólistás.

Mi a baj a rövid ujjú inggel? Az, hogy könnyen esetlen karaktert tud adni neked. Olyat, amilyen szerintünk nem szeretnél lenni. Ezzel szemben a feltűrt ingujj őrülten, veszettül szexi tud lenni. De nem csak vagány hatást ad a megjelenésednek, de karcsúsít is.

Ha irdatlan meleg van, pl. a tengerparton sétálva, akkor se válassz rövid ujjú inget. Egy hosszú ujjú lenvászon ing ujját szépen hajts fel, és szívdöglesztő leszel.

Milyen színtónusod van

Mindig a hölgyekről beszélünk, de férfiként is ugyanúgy hasznos, ha tisztában vagy a színtónusoddal. Ez azt jelenti, hogy szerethetsz egy színt, mert kedves a szívednek, de nem biztos, hogy a bőröd, az ajkad, a szemed és a hajad színéhez az áll neked legjobban. Lehet, hogy sápaszt vagy öregít, és egy másik színpalettából választva szinteket emelnél a megjelenéseden.

Férfi stílus, stílusos férfi lezser elegancia

Hallottál már az évszakelméletről? Alapvetően 4 színtónusú ember létezik, és ezeket az évszakokkal jelöljük. Tél, tavasz, nyár és ősz. Ezeken belül persze vannak finom eltérések, így lehet valaki például tiszta nyár vagy hideg tél típus.

A színtónusodat egyszerű megállapítani, és ha ezzel tisztában vagy, könnyűvé válik, hogyan öltözz fel stílusosan, és úgy, hogy mindig a legjobbat hozd ki magadból. Nem csak az inged, nadrágod, de még az övcsat, óra és ékszerek színét is aszerint tudod megválasztani, hogy az a legelőnyösebb képet mutassa rólad.

Bonyolultnak tűnik? Pedig nem az. Sőt, nagyon egyszerű. A nagysikerű stílusalapozó workshop igényes férfiaknak neked is megtanítja ezeket az alapokat.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,