A divat nagyasszonya - YURKOV
351952
post-template-default,single,single-post,postid-351952,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-351729

Olaszország. Divat. Karizma. Egy másodperc töredéke alatt gondolataink egy személy köré csoportosulnak. A nőiesség örök ikonja, a színésznők és stylistok példaképe. Egyszerűségével és páratlan személyiségével kápráztatja el évtizedek óta a kedves publikumot. Sophia Loren ezekben a napokban kulturális szalonok beszédtémája, a nagyközönség és a szakma várva-várja november 13-án bemutatásra kerülő – fia Edoardo Ponti által rendezett – filmjét ahol 86 évesen áll a kamerák elé a legendás színésznő.

Valamikor hónapokkal ezelőtt kezdetét vette egy virtuális – ebben az időszakban szinte egyetlen módja a világlátásnak – olasz körutazás YURKOV módon. Ahol lépésről lépésre felfedjük a titkot az olasz hölgyek szépségéről, az urak sármjáról, attitűdjéről a divat tükrében.

Ki is mesélhetne erről hitelesebben mint a nőiesség nagyasszonya, Sophia Loren?!

Földrajzi elhelyezkedésünktől függetlenül mindannyiunkban lakozik valahol egy „Sophia”. Egy valódi életérzés, a belső szépség, a báj és az intelligencia kedves egyvelege. Nézzük néhány gondolatban miként is vehetünk példát a divat nagyasszonyától:

Derű, pozitivitás és egy megfelelő ruha – varázsa oda-vissza működik. Ki ne emlékezne legalább egy ruhakölteményre melyet a híres színésznő viselt?! A kedves férfi olvasók valószínű hogy a „lingerie” kollekcióra asszociálnak míg mi divatrajongók a red carpet ruhakölteményeit őrizzük emlékeink között.

A fogyasztott étel. Számtalan filmjében kap főszerepet az étkezéskultúra, néha kifigurázva az olasz rajongást a terített asztal körül, míg máskor az elegancia szimbólumaként.

Karrierjének 70-edik évfordulója alkalmából látott napvilágot a közelmúltban egy rendkívül érdekes kézirat: „Portandomi dentro questa magia”, ahol fény derül az olvasás iránti rajongására is. Kedvünktől függően lehet az egy vers, a Vogue, a YURKOV BLOG vagy egy napilap információáradata (szerintem a legjobb felváltva egy kicsit mindenhonnan tájékozódva).

A nőiesség kibontakoztatása, vonzó, kedves, intelligens és messzemenően nem közönséges. Az évek alatt számtalan divatkampány főszereplőjeként láthattuk. Csodálatos, lelki tisztaságot tükröző szemei kifinomult stílusáról árulkodnak. 

Magabiztosság – és itt nem csak a viselt cipő sarkára gondolok. Mint édesanya, feleség, színésznő hitet, kiegyensúlyozottságot és boldogságot sugározz pusztán jelenlétével.

Az elegancia mely körülöleli létét ennek a nem mindennapi színésznőnek, egy újabb bizonyossága hogy a stílus erő, önbizalom, kedvesség. Van akivel születik és van aki saját maga építi föl. YURKOV KOVÁCS ORSOLYA tollából számtalan hasznos gondolatot sajátíthatunk el e témával kapcsolatosan:

https://yurkov.hu/stilusero-konyv/

Hagymásy OrSi