A hegyekből a kifutókig

Mint minden említésre méltó – igazán érdekes múltbeli esemény – valóságon alapszik a pufidzseki története is. A helyszín Alaszka 1936. Eddie Bauer tapasztalt természetjáró életét kockáztatta expedíciója során az időjárási viszontagságok miatt. Szükségessé vált egy igazán meleg, de ugyanakkor könnyed és vízálló felsőruházat megvalósítása. Rövid időn belül elkészült az első prototípus steppelt varratokkal és kielégítve a legmagasabb technikai szempontokat is.

A sport világában egy igazi innováció volt, természetesen a divat nagymesterei is szemet vetettek erre a nem mindennapi ruhadarabra.

Napjainkban számtalan verzióban megtalálható az üzletekben. Az elmúlt évek egyik legnagyobb újítása volt a 100 grammos verzió. Könnyedsége szinte egész évben megengedi viselését. Ezt érdemes figyelembe venni árát tekintve vásárláskor is. Nem változtat küllemén hogy a bőrönd mélyéről kerül elő egy utazás során hogy megjárta a csomagtartót vagy éppen a szárítógépből napi outfitünk részévé vált (mert ugye néha ez is megesik a hétköznapok forgatagában) minden szituációban helyt áll, vagyis inkább úgy fogalmaznék hogy majdnem minden alkalom során.

Olaszországban történt némi félreértés a „guardarobe maschile-ben”. Ha az olasz eleganciára, divatra, férfiakra gondolunk szárnyat kap a fantáziánk, sajnos az övéké is a pufidzsekit illetően. Komoly stílusbotlás az öltönyön, zakón viselt nem megfelelő steppelt csodák, sőt még lehet rajta rontani a mellény típussal vagy a zakótól rövidebb változattal. Erre is gondolt a divat és létezik az „üzleti viselet” változata, hosszított, nem steppelt és nem dekorált. Meleg, elegáns és rendkívül jól párosítható az alatta kivillanó business dresskóddal. Magam sem értem hogy miként ékelődhetett be egy ilyen kolosszális félreértés az olasz férfiak messzemenően híres stílusába de a jó hír hogy e YURKOV blogbejegyzés után biztosan nem lesz dilemma mindez Magyarországon.

A hölgyek esetében egyszerűbb a helyzet, természetesen estélyiruhához nem ajánlott kabáttípus de szinte az összes többi szituációban helyt áll. Kapucnival, prémmel vagy övvel, a hosszított változatban vagy csinos kis blézer formában. Az egyik idei újítás az oversize pulóverek alatt a legvékonyabb verzióban. Egész egyszerűen helyet cserélnek, alul a kabát és felül a maxi pulóver.

A háromnegyedes ujjú változat a nőiesség ikonja időtlen idők óta, egy szép kesztyű és máris kész a sziluett.

Ezt a szívet és gardróbot melengető néhány sor után őszintén számoljuk össze hány darab pufidzseki van a ruhatárunkban. Ha több mint hárommal találkozunk és ráadásul mindegyik fekete színű, néhány hasznos tanács a YURKOV DIVATSZAKÉRTŐITŐL új lendületet adhat külső-belső énünknek:

https://yurkov.huonline-stiluskonzultaciok-a-yurkov-stilusszakertoivel/

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,