A napszemüveg is öltöztet

Stílusos napszemüveg divat

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni, de akár elegáns vagy sportos irányba is el tud billenteni egy jól megválasztott darab. Milyen az aktuális napszemüvegdivat és miért ne foglalkozz vele, hogy pont azt vedd meg? Elmondjuk cikkünkben!

Milyen az aktuális napszemüveg divat?

A szögletes, Matrix-keretűektől az egészen keskeny és lapos csík szemüvegeken át a kerekig sokféle fazon része a mostani divatnak. A nagyobb lencséjű, úgynevezett heggesztőszemüvegtől sem kell megijednek, pont úgy, ahogy az állatmintás vagy sötétbarna keretek is fel tudják dobni az összképet. A napszemüveg öltöztet, felteszi az i-re a pontot. Nem mindegy, milyet viselsz, de nincsenek szigorú szabályok. Eláruljuk, mire érdemes figyelni, amikor vásárlásra adod a fejed.

Stílusos napszemüveg divat

Így vásárolj napszemüveget

Azt ajánljuk, hogy napszemüveget se úgy vegyél, hogy beszaladsz a boltba, van öt perced és csak úgy lekapsz valamit a polcról, hanem szánj rá kellő időt, mint ahogy egy tökéletes melltartó kiválasztására.

  • Próbálj fel több keretet!
  • Sétálgass benne az üzletben, hogy kitapasztald, hogyan érzed benne magad.
  • Készíts mindegyikben egy selfie-t a telefonoddal, majd lapozgasd őket végig akár többször is. Az egymás után sorakozó képekből könnyebben fogod látni, melyik fazon áll legjobban.

Amikor felpróbálod, ne csak azt nézd, hogy szép-e, hanem mozgasd át benne az arcodat. A széles mosoly, a csücsörítés és hasonló arcmozdulatok segítenek eldönteni, hogy mennyire feszül, mennyire kényelmes a választott keret.

Stílusos napszemüveg divat, megváltoztatja a teljes szett hangulatát

A legkritikusabb pont az orrnál található. Könnyen megeshet, hogy egy nagyon szép, fazonjában is jól álló darab olyan súlyú, hogy túlságosan nyomni fogja az orrnyergedet és két piros foltot hagy rajta már rövid ideig tartó viselés után is. Jó, ha ez még a boltban kiderül. Az orrnál egyébként kétféle kialakítás létezik: a papucsos és a nem papucsos napszemüveg. Ez azt jelenti, hogy hogyan fekszik fel az orra a keret. A papucsos napszemüvegen a bolti eladók egy apró szerszámmal tudnak alakítani néhány milliméternyit, ami pont elég lehet ahhoz, hogy a személyedre szabott lehessen.

Stílusos napszemüveg divat, megváltoztatja a teljes szett hangulatát

Milyen napszemüveg áll jól?

Ennél a kérdésnél valószínűleg automatikusan rávágod, hogy meghatározó az arcforma, a szemöldök, a száj, a haj, a frizura és a stílusprofi is. De mi azt mondjuk, tedd félre mindezt! Inkább azt figyeld meg, melyik az a napszemüveg, amiben jól érzed magad. Mert neked az áll jól. Van úgy, hogy a külső szem (barátnő, férj vagy a bolti eladó) szupernek lát rajtad egy darabot, te viszont nem érzed magadénak. Akkor ne viseld!

Természetesen van jelentősége a fejformának és az arccsontnak, hiszen ami egy hosszúkás arcon szép, az elképzelhető, hogy egy szélesebb arccsonttal már kicsinek hat.

Ugyanaz a szett más napszemüveggel egészen más összhatást kelt

Két lehetőséged van, amikor az arcformádhoz, fejformádhoz választasz napszemüveget:

  • vagy az arcformádat tovább hangsúlyozod,
  • vagy épp ellenkezőleg, ellenhangsúlyozod.

Ha pl. kerek arcod van, lehet, hogy azt szokták mondani neked, hogy kerek szemüveget ne vegyél fel, mert túl kerek lesz az összhatás. De ha neked az tetszik, miért ne játszhatnál rá és hangsúlyozhatnád ki?

Ugyanaz a szett más napszemüveggel egészen más összhatást kelt

Hogyan viseld és hogyan ne

Ugyanaz a szett más-más napszemüveggel más-más hangulatot fog adni. Pl. a sportosabb formavilágú darabok egész másfelé viszik az összképet, mint az elegáns vagy a nőiesen cicás fazonú keretek. A barnás vagy állatmintás napszemüvegek a bézs szettekhez is illenek, és a feketét is fel tudják dobni, visznek bele egy kis izgalmat. De ha valakinek csak egy darab napszemüvege van, nem biztos, hogy egy ilyen a jó választás.

Most szivárog vissza a divatba a hajráfnak hordot napszemüveg, de mi nem javasoljuk. Azon túl, hogy nem elegáns így viselni, magát a szemüveget is tönkreteszed vele, mert a fejed ki fogja tágítani a szárát. A papucsos ráadásul beleakad a hajadba, és amikor egy laza mozdulattal le szeretnéd venni, kitépi a szálakat.

Ha ismered a színtónusodat, és tudod, hogy milyen színek állnak jól, akkor a napszemüvegválasztásnál is figyelj rá, hogy szemüvegen felbukkanó fémes részek megfelelőek legyenek. A hideg típusoknak ezüstöt, a melegeknek aranyat érdemes viselniük. Ha a kettő közötti típus vagy, akkor mindkettő lehet a szekrényedben, de arra figyelj, hogy ha egy ezüst napszemüveget viselsz, akkor akkor a többi kiegészítőd, ékszered, gombod, övcsatod vagy bármi, ami fémes hatású, ne legyen arany, és fordítva. Hangold össze tehát a fémes színeket is.

A napszemüveg lehet elegáns, sportos, nőies vagy bohém is

És ha az ékszereknél, kiegészítőknél tartunk, meg kell említenünk a nyakbaakasztót is. A sportos textilpántoktól a fém láncig sokfélét lehet ezekből is kapni. Néhány éve még a nyakba akasztók, amiket a szemüveg szárára lehetett felhúzni, nagymamásnak hatottak, manapság viszont ezekből is vannak nagyon trendkövető, már-már a szettbe ékszerként illeszkedő verziók. Sőt, kifejlesztettek olyan, kifejezetten vízi sportokhoz illetve vitorlázáshoz ajánlott darabokat, amelyek anyaga, ha a szemüveg beesne a vízbe, néhány másodpercig a víz felszínén tartja, hogy gyorsan utána tudj kapni. Akinek süllyedt már el drága, márkás szemüvege a tengerben, tudja, hogy milyen bosszantó pillanat tud ez lenni.

Nem csak a napszemüvegek terén szeretnél stílusos, rutinosan és tudatosan öltözködő nő lenni? Akkor az online stíluskurzusunkat pont neked állítottuk össze. Kattintsd a linkre és kérd a videós kurzust!

(fotó kredit: Ezer László, Szirákiné Kerezsi Márta, Vágó-Máth Szilvia)

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több

Cipő kisokos és stíluskalauz

Íme, a cipő kisokos

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben,