Apró és kevésbé apró tippek szettekhez

Záporoznak hozzánk a kérdéseitek a különböző szettekkel és megoldásokkal kapcsolatban. Elsősorban természetesen a nyári darabok vannak terítéken, de négy évszakos kérdéseket is kapunk. Annyira érdekes témák merültek fel, hogy azt gondoltuk, érdemes egy blogbejegyzésbe is összegyűjteni őket. Reméljük, te is találsz az alábbi stílustippek között olyat, aminek hasznát veszed.

Mivel viseld a lenvászon nadrágot?

A len anyag ismét nagyon népszerű, de dilemmát okoz, hogy mivel stílusos viselni. Több lehetőség is van, pl. remek lehet egy tunikával, ami lezser és tud alatta mozogni a levegő a nyári kánikulában. De egy fehér pólóval vagy trikó fazonú felsőrésszel is jól mutat. A titok a színek összehangjában rejlik. Az a legeslegjobb, ha a len nadrág színével azonos felsőrészt választasz.

Tippek szettekhez: ezt viseld a rövid nadrághoz

Rövid nadrágos szett szégyenlőseknek

Ha a kánikulában csak egy nagyon rövidnadrágot tudsz elviselni magadon, de nem szeretsz túl sokat mutatni a popsid tájékából, akkor vegyél fel egy nagyon vékony strandkendőt vagy kimonót.

Maszkulin és nőies darabok kombinációja

Sokan fordulnak hozzánk azzal, hogy alapvetően tetszik nekik egy-egy vagány, maszkulin darab, de túl férfiasnak érzik benne magukat, ezért lágyítanák, elvinnék valamilyen ügyes trükkel a nőiesség irányába. Mi is imádjuk az ilyen szetteket. Pl. a hosszú szárú bakancs akár szoknyával, akár egy nőies overállal is viselhető. De nőies összhatású a bakancsszárba betűrt selyem hatású nadrággal is.

Tippek szettekhez: Maszkulin darabot is nőiessé tehetsz

A rövid ujjú férfi ing férfiakon tiltólistás, nagyon divatbaki szagú választás. Ám egy oversize, XXXL-es rövid ujjú (!) férfi ing egy S vagy M mérettel rendelkező hölgyön egy egészen különleges darab lesz. Ceruzaszoknyával vagy egy matróz rövidnadrággal, a dupla gombsorossal nagyon csinos, és nőies összhatású.

Tippek szettekhez: bakancs szoknyával nőiesítve

Arany-ezüst kombinálása

Ha már a kombinálásról esett szó, ki kell térnünk a kiegészítőkre és ékszerekre is. Manapság egyre inkább divat minden területen az arany, a lakberendezésbe is kúszik vissza pl. arany képkeretek formájában, kiszorítva a sokáig letisztult otthonok fémes színének számító ezüst és inox felületeket. Most úgy gyártják a kiegészítőket, pl. táskákat, öveket, cipőket, hogy az arany díszítések, cipzárak, csatok vannak túlsúlyban. Vakargathatja a fejét, akinek pont az ezüst és a hidegebb fémek állnak jól a színtípusához.

Van azonban megoldás. Általában nem szoktuk ajánlani a kétféle fém keverését, de biztos hallottad már tőlünk, hogy a szabályok nem kőbe vésettek, és eltérhetsz tőlük. Ha már vannak ezüsttel díszített kiegészítőid, de van arany is és egyszerre viselnéd őket, akkor azt ajánljuk, hogy pl. válassz egy olyan karórát, aminek a szíja arany és ezüst elemeket is tartalmaz. Vagy fém karkötőt vagy gyűrűt is viselhetsz úgy, hogy egy ezüstöt és egy aranyat IS húzol ugyanarra az ujjadra vagy csuklódra. Így egyáltalán nem zavaró, hogy a táskádon arany vagy ezüst cipzár vagy csat van-e, mert vissza fog köszönni az ékszereiden.

Nyári kedvenc az aszimmetrikus ruha

Az aszimmetrikus vállú ruhákat nem csak pánt nélküli melltartóval viselheted. Egy szép vállpántú fürdőruhát, vagy egy olyan melltartót, aminek a pántja nem látszik fehérnemű hatásúnak, illetve egy fehérneműpántot eltakaró topot is nyugodtan felvehetsz hozzá.

Az aszimmetrikus ruhákkal nyújtó hatást érhetsz el. Aszimmetrikussá tehetsz egy olyan darabot is, ami eredetileg nem annak készült, pl. egy cross body táskával. Ha viszont a ruhának van egy V-alakú nyakkivágása, ami szép és elegáns, és ami már önmagában is nyújt optikailag, akkor egy cross body táskával elrontanád az összképet. Ilyenkor inkább viseld az egyik válladon a táskádat, és egyszerűen engedd lógni a tested mellett.

Az aszimmetrikus vállú ruhákat nem csak pánt nélküli melltartóval viselheted

Aszimmetrikus nem csak a vállnál lehet a ruhád. A mintája, az átlapolt szabása vagy még sok más megoldás is azzá teheti.

Egy ötlet tőlünk neked, hogy a bokáig érő ruhád egyik felén köss alul egy csomót, ami picit meg fogja azon az oldalon emelni a ruha alját, és a lábad szára is aszimmetrikusan fog kivillanni, ahogy mozogsz benne. Ez egy plusz kis fűszer, sokat segít azon is, ha nem a legideálisabb helyen vágja el optikailag a ruha a lábad szárát.

Ugyanígy köthetsz csomót a bő pólód aljára is deréktájon, természetesen a jobb vagy bal oldala felé, hogy izgalmas aszimmetriát kapj.

Ha még nem ismered a stílusos öltözködés alapszabályait, és szeretnéd tudni, milyen ruhák állnak legjobban a testalkatodhoz és színtípusodhoz, akkor az online stíluskurzust pont neked állítottuk össze. Kérd a 10 részes videókurzust itt!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Mit jelent a stílusprofil?

A farmer 1000 arca

Kimonó: miért szeretjük?

Táskák, fejfedők, szemüveg… melyiket válaszd?

Jóbarátunk: az overall

Méretet növelnél? Így kezdj neki!

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Stílusos fegyvertár az ütős üzleti fotókért:

zsebeld be a legjobb szakértői tippeket, hogy a képeid is a szakmai profizmusodat tükrözzék!

Még több olvasnivaló: