Azok a csodálatos színek…

Sokan mondják, hogy szeretik a színeket, de végül mégis gyakran a semleges, fekete, fehér, szürke ruhákat viszik a kasszához, vagy ha meg is vesznek egy-egy színesebb darabot, alig kerül ki a szekrényükből. Egyfajta biztonsági játék is lehet ez, talán azt hihetjük, hogy nehezebb melléfogni egy fekete szettel: több alkalomra illik, nem öltözünk vele túl senkit, nem lesz nagyon feltűnő, sokan pedig az örök eleganciát is látják benne.

A valóság azonban az, hogy a fekete a legtöbbeket öregít, és ezt a kiscsoportos stíluskonzultációinkon be is szoktuk bizonyítani azzal, hogy egy fekete textildarabot teszünk az arc közelébe, majd kicseréljük egy sötétkékre. Egyértelműen látszik, hogy máris változik az arc, kevésbé lesznek feltűnőek a hölgyek apró ráncai.

Színek, color blocking

Bánj hát bátran a színekkel! Jön a tavasz, itt az idő nyitni feléjük!

Év színe

A Pantone Intézet 2000 óta minden évben kihirdeti az év színét. Ezt a színt egy „titkos társaság” határozza meg, és a döntésüket egy komoly kutatómunka előzi meg, amelynek folyamán elemzik az adott év társadalmi folyamatait. Pl. a klímaváltozás, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetésére való törekvés, a világjárvány elleni harc és további hasonló hatások is közrejátszanak abban, hogy végül melyik színt választják az adott év színének.

2022-ben ez a szín a Very Peri névre hallgató lilás-kékes árnyalat (Pantone-skála száma: 17-3938).

Az év színe aztán visszaköszön mindenhol, a lakberendezéstől a sminktrenden át az öltözködésünkig. Sokat köszönhetünk a Pantone Intézet ötletének, hiszen sokkal színesebbé válik tőle a világunk, a divat világa is, és felhívja a figyelmet olyan árnyalatokra és jelentéstartalmukra, velük kapcsolatos érzelmeinkre is, amelyekkel lehet, hogy egyébként alig foglalkoznánk. De miért foglalkozunk keveset a színekkel?

Élénk színek szettekben: narancssárga maxi nadrág

Nem csak a tél típusok öltözhetnek színesen

Tévhit, hogy a színek, az élénk árnyalatok kizárólag a tél típusoknak állnak jól. Tulajdonképpen bárki bármilyen színt viselhet magán, ha tudatosan teszi, figyelve a tónusának és testalkatának megfelelő részletekre. Hogy mik ezek, azokat az online stíluskurzusunkon te is el tudod sajátítani. Kattints és kérd az anyagot!

Színek, color blocking

Amíg viszont nem vagy tisztában ezekkel, addig arra mindenképp figyelj, hogy az arcod közelében a színtónusodnak megfelelő színű darabokat (ruhákat és kiegészítőket) viselj! Ha azonban beleszeretsz egy olyan színbe, ami nem kimondottan a te típusodnak való, akkor sem kell elkeseredned, hiszen az arcodtól távol, pl. nadrág színeként bártan viselheted.

Színek színek hátán: hódít a color blocking

A color blocking egy kb. 10-12 évvel ezelőtt berobbant divatirányzat, amely a mai napig meglehetősen népszerű. A nagyon élénk, egymással komplementer, azaz a színkörön egymással épp ellentétesen elhelyezkedő színek együtt viselését jelenti. Ez a trend felrúgta a korábbi szabályokat. Ma már nem gondoljuk, hogy nem szép együtt a barna a kékkel, vagy a lila a narancssárgával, hiszen tudjuk, hogy csak a megfelelő árnyalatát kell megtalálnunk, és máris működni fog.

Persze csak annak, aki szereti a nagyon színes szetteket. Sokan maradnak továbbra is a monokróm, vagy fekete-fehér kontrasztos öltözködésnél, és természetesen azzal sincs semmi baj, ha te is így érzed magad jól a bőrödben! De ha mindig is szemeztél a színesebb darabokkal, vágj bele! Csak egyszer kell elkezdeni a színes öltözködést, és imádni fogod!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,