Milyen ruhákat vigyél a nyaralásra?

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Neked is az a vágyad, hogy a lehető legkevesebb bőrönddel vághass neki a nyaralásnak? Nálad is mindig az a vége, hogy túlcsomagolod magad? Nem vagy ezzel egyedül. Rengeteg holmit viszünk az utazásra, aminek jó, ha a felét, kétharmadát használjuk végül. Nincs ez máshogy a ruhákkal sem. Ebben a blogbejegyzésben tippeket adunk, milyen szettekben gondolkodj és mit vigyél magaddal, ha szeretnél kevésből is stílusos lenni. Íme, a ruhák nyaralásra:

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Ruhák nyaralásra: éljen a kapszularuhatár!

Érdemes kialakítanod egy nyaralós-utazós kapszularuhatárat, amely darabjai úgy vannak összeválogatva, hogy minden mindennel passzol. Vagy legalább majdnem minden majdnem mindennel.

Ha pl. van egy egyszínű vékony, nyári nadrágod, és egy hozzá színben hasonló felsőrészed, az egy szett. De ha a felsőrészét lecseréled egy másik topra, akkor az már egy újabb szett. Harmadnap felveheted az első napi felsőt egy másik alsóval, pl. egy farmer rövidnadrággal. Nyáron nyugodtan viselheted utcára a futósortodat is, ha színben, fazonban olyan. Nyaralós helyeken teljesen rendben van. Negyedik napon pedig a farmersortot a második napi felsővel viselheted, és máris több, mint egy heti szetted állt össze mindössze kettő ruhadarabból úgy, hogy nem viselted kétszer ugyanazt az összeállítást.

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Lábbelik nyaralásra

Lehet, hogy a legtöbb nőhöz hasonlóan neked is 70 pár cipő sorakozik a gardróbodban, és szívesen viselnéd őket a szabadságodon, mégis azt javasoljuk, hogy válassz 2-3 lábbelit, és ne többet. Egy könnyű szandál, ami akár elegáns is lehet, egy kényelmes és szellős papucs, valamint egy laza sportcipő (fehér, ha minket kérdezel) elég egy nyaralásra, jól variálható és a legtöbb ruhához remekül illik.

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Itt is gondolkodhatsz úgy, mint a ruháknál, hogy ugyanazt a szettet más-más hangulatba és stílusba helyezheted a cipők, papucsok váltogatásával.

Ha szeretnél több nyári cipőtrükköt olvasni, ide kattintva megteheted.

Fürdőruha, mint utcai ruhadarab?

Igen, bizony. Erről a témáról már olvashattál korábban nálunk, a fürdőruha viselhető utcára vagy partira is. Ha van a szekrényedben olyan lenge anyagú, elől, hátul vagy a hónaljnál mélyen kivágott felsőrészed, amit csak otthon veszel fel, mert kifittyen belőle mindened, akkor könnyen átemelheted a Balaton-parti vagy tengerparti szettedbe egy bikinifelsővel. Az egyrészes fürdőruhák is beemelhetők utcai szettekbe, sorttal, szoknyával vagy akár hosszabb nadrággal is működnek.

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Praktikus kiegészítők

Mirtill a nagy karimájú kalapokra esküszik, városnézéshez, de akár fesztiválozáshoz is jól jön, hiszen az UV egyikünket sem kíméli.

Kinga praktikus tanácsa, hogy mindig legyen a bőröndödben egy csinos, nőies övtáska. Egy bő ruhát vagy overallt is kétféle hangulatba tudsz helyezni, ha egyik nap kiengedve viseled, másik nap pedig övvel, bekarcsúsítva. Az öv lehet övtáska, és máris feldobtad valami plusszal a megjelenésedet, és a két kezed is szabad marad. És minden belefér, ami igazán fontos.

Orsi az apróra összecsomagolható, nem gyűrődő anyagból készült kombinéruhákat ajánlja, de van egy még jópofább tippje is. Egy nem gyűrődő anyagból készült kendő kis helyen elfér a bőröndben, ha szorosan összegöngyölöd, és a strandon vagy az utcán is jó szolgálatot fog tenni neked. Akár kimonót is hajtogathatsz-csomózhatsz belőle. A kendőt félbehajtva, majd újra félbe a sarkok találkozásánál csomózd össze az anyagot, és amikor széthajtod, egy kimonót kapsz, két lyukkal, amelybe a karodat tudod bedugni. Nagyon ötletes és praktikus, hiszen egy fürdőruhás-sortos összeállítást pillanatok alatt varázsol olyan szetté, amiben akár már egy boltba vagy étterembe is be lehet menni.

Stílusos szettek, ruhák nyaralásra

Ha szeretnél többet megtudni arról, mi áll neked jól, és hogyan állíts össze egy könnyen használható ruhatárat, várunk online stíluskurzusunkon, és megtanítjuk!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több