Légy barátságban a gardróboddal!

Belegondoltál már, hogy szinte semmihez nem fűz olyan szoros kapcsolat, mint a ruhádhoz? Reggel felkelsz, felöltözöl, és onnan kezdve egész nap együtt vagy vele. Lehet, hogy átöltözöl napközben a hobbidhoz, az edzéshez, a randidhoz, de az is lehet, hogy ugyanabban a szettben tolod végig a napot. Gyakorlatilag több időt töltesz a ruháddal, mint a pároddal, a gyerekeddel vagy a barátaiddal.

Sportos öltözködés, kényelmes ruhatár

Most gondolkodj el egy pillanatra:

Mi lenne az az egy szó, amivel a gardróbodat jellemeznéd?

Káosz? Átláthatóság? Sokszínűség?
Azt tapasztaljuk az ügyfeleinknél, hogy amilyen szóval a gardróbjukat jellemezik, olyannal lehet jellemezni az életüket is.

Amikor gardróbot rendezünk – azoknál az ügyfeleinknél, akik felkérnek minket erre –, azzal kezdünk, hogy kiszedjük belőle azokat a darabokat, amelyek nem illenek oda. Megdöbbentő látni, hogy ez sokszor akár ruhatáruk 60-70, vagy akár 90%-át is jelenti.

Kabát, szoknya, napszemüveg, magassarkú cipő

Mindenkinek, így biztos neked is van a gardróbodban legalább egy olyan ruha, amit ha viselsz, abban mindig jól érzed magad. És van olyan is, amit ha felveszel reggel, szinte azonnal leveszed és visszateszed a szekrénybe, vagy csak nézegeted, hogy „de jó kis ruha, egyszer majd felveszem”, de valójában sosem választod azt a ’mai’ napodra. Tehát tulajdonképpen ösztönösen érzed, hogy miben jó töltened a napot és miben nem.

De ha ez így van, akkor hogy kerülnek a szekrényedbe a nemszeretem-ruhadarabok, ráadásul 60-90%-ban ilyenek? Úgy, hogy a választásaidban nincs tudatosság.

A kulcs: a tudatosan kialakított ruhatár

Az átgondoltan kialakított ruhásszekrény sok területen lesz segítségedre. Teleteheted olyan ruhadarabokkal, amelyek a te színeidből, méretedből állnak, a te mindennapjaidat, életmódodat szolgálja, egyszóval amelyekben valóban jól érzed magad.

csinos, hétköznapi elegancia

Biztos volt már olyan, hogy egész nap feszengtél egy ruhában, nem volt kényelmes, nem állt jól, és alig vártad, hogy hazaérj és levehesd. Mennyivel jobban érzed magad egy tárgyaláson vagy egy randin, ha egy olyan szett van rajtad, ami kényelmes, ami a te színed, a te szabásvonalad, amiben igazán jól érzed magad, ugye?

A dagály minden hajót megemel

– tartja a mondás, amit annyira szeretünk mi is a Yurkovnál emlegetni. Mit is jelent ez? Azt, hogy ha TE jól érzed magad a bőrödben (a szettedben), NEKED jó kedved van és ezt mások is látják rajtad, akkor a környezetednek is jobb kedve lesz. És ez a pozitivitás kihat az életed valamennyi területére.

És még egy plusz: mennyivel jobb egy rendezett, és csupa neked jól álló, neked való ruhával teli szekrényből felöltözni reggel, mint egy káoszos, 60-90%-ban nem megfelelő ruhákkal teli gardróbból, nem igaz? Mennyi stresszt tudsz levetni ezáltal magadról…!

Bőr szoknya, tornacipő, napszemüveg

Az első lépés tehát, hogy tudatosan olyan ruhákat tarts a szekrényedben, amelyek:

• neked valók méretben
• neked valók színben
• neked valók szabásvonalban
• imádod a stílusukat
• és jó emlékek társulnak hozzájuk

Ha nem ismered még a színtónusodat, nem tudod, milyen szabásvonalak előnyösek a testalkatodhoz vagy milyen bakikat kerülj el méretválasztáskor, akkor gyere el a következő stílustréningünkre, és megtanítjuk neked!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,