Most még nyári hőmérsékletben éljük a mindennapjainkat, azonban hamarosan beköszönt az ősz a nappal még meleg, de kora reggel és estefelé már hűvösebb időjárással. Te is vakargatni szoktad a fejed, hogy hogyan indulj el otthonról ilyen átmeneti időben? A réteges öltözködés, a gyorsan fel- és lekapható kardigánok, dzsekik sokszor abba a csapdába vezetnek, hogy „túl sok” lesz a szettünk, túl sok szín, minta, szabásvonal fog keveredni.

őszi szettek

Mi a megoldás?
Mutatunk néhány egyszerű ötletet, amellyel nem tudsz hibázni!

Semleges színű kabát

A semleges színek nagyon jól működnek, mert sok minden megy hozzájuk. Ilyen egyébként a fekete és a sötétkék is, szinte minden illik hozzájuk, nehéz mellélőni velük. Ha van egy ilyen alapdarab kabátod, akkor számos kiegészítővel teheted minden nap egy kicsit másmilyenné a teljes szettedet. Egy kötött sapka egyik nap, egy kalap és egy bőrkesztyű másnap, egy színes kabátöv rá harmadnap, egy lazán megkötött kendő a nyakadba negyedik nap, és máris más-más hangulatokba helyezted ezt a darabot. Ezeknél viszont mindig vigyázz, hogy ne viseld őket egyszerre, mert az sok lesz, agyonnyomja a teljes megjelenésedet.

őszi semleges színű kabát

A kabát persze nem minden esetben van összegombolva a meleg őszi napokon, de a semleges színe miatt a legtöbb szettedhez – ezt látatlanban is megígérhetjük – passzolni fog.

Semleges kabát őszre

Statement színek

A statement, azaz erőteljes színek, mint például egy magenta bőrkesztyű vagy egy rikító lila vagy türkiz kiegészítő annyira meghatározó, hogy annak nem biztos, hogy még egy helyen vissza kell köszönnie a szettedben. Ha egy magenta kesztyűhöz olyan kendőt vagy sálat viselsz, amiben apró magenta pöttyök még itt-ott megjelennek, az belefér, de ne tegyél a fülbevalótól a nyakláncodon át a cipődig mindent tele ezzel a színnel, pont az ellenkezőjét fogod vele elérni, mint amit szeretnél – borzalmas lesz az összhatás.

réteges őszi szettek

Óvatosan a bokacsizmával!

A bokacsizma egy csalóka lábbeli. Szinte mindig magas, eszméletlenül formás lábú modell lányokon fotózzák őket, ráadásul olyan szögből, hogy az a lehető legcsinosabban mutasson rajtuk. Aztán, amikor te a boltban vagy otthon belebújsz és megnézed magad a tükörben, egészen mást látsz. Nem azért, mert bármi gond van veled, a lábaiddal, a testalkatoddal, hanem mert a divatfotók sok olyan trükköt alkalmaznak, ami a valódi életben kivitelezhetetlen.
A bokacsizma tehát csak nagyon keveseknek áll igazán jól.

Ez a lábbeli épp bokánál vagy boka felett egy kicsivel vágja el a lábszárat. Ha neked pont az nem egy előnyös részed, ahol ez a csizma véget ér, akkor rajtad nem fog jól mutatni. Egy vastag bokájú hölgynek pl. pont a bokájánál véget érő csizma odavezeti a figyelmet, épp arra a pár centiméterre, amire nem szeretné.

őszi stílusos szettek

Szeretnéd elsajátítani a stílusos öltözködés alapjait?

Jelentkezz valamelyik kiscsoportos stíluskonzultációnkra, hogy mindig magabiztosan tudj választani a ruhák és kiegészítők közül!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!