Játék a kiegészítőkkel: a női táskák - YURKOV
350707
post-template-default,single,single-post,postid-350707,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Már ennek a két szónak a hallatán elérzékenyülünk: női táskák. Kicsi legyen vagy nagy, hangsúlyos vagy észrevétlen, beleférjen a fél háztartásunk és még az irodánk is, vagy csak épp egy rúzst rejtsen? Füles, pántos vagy hónalj alá csapható? Mai blogbejegyzésünkben ezekre a gyakori dilemmákra keressük a választ.

A Yurkov csapatának stílustanácsadója, Mirtill, aki egyébként a legmeredekebb ötletekkel szokott előállni, a táskák terén viszont azt vallja, elég egyetlen jól megválasztott darab. Az ő tanácsa, hogy aki teheti, inkább egy olyat vásároljon, ami hosszútávon kitart és minőségi, minthogy egy évben 10-15 db táskában tobzódjon. Egy olyat érdemes beszerezni, amibe bele tudod tenni a laptopod is, de hordható csinos táskaként, kézben vagy akár a tested mellett. Amikor nem a laptopod tetted bele, hanem csak rohangálsz a városban, akkor félbe is hajthatod.

XXL táskák
Az elmúlt években hordtunk már XXL méretű táskákat, amelyek akkorák voltak, hogy a repülőre sem engedték volna fel kézipoggyászként, de a divat nagy úr, magunkra akasztottuk őket.
A divat mellett pedig a praktikum és az élethelyzet is meghatározza, milyen táskára van szükségünk. Aki kisgyerekes, gyerekes, annak szüksége van a nagy méretre, de érdemes tudni, hogy ez sem áll jól mindenkinek.

Testalkat és táskaméret
Ahogy az öltözködés minden területén, úgy a táskaválasztáskor is fontos, hogy milyen a testalkatod.
Az alacsony hölgyek és a vékony testalkatúak vigyázzanak, hogy egy XXL-es táska ne rontsa el az összhatást. Ne legyen túlméretezett a tested arányaihoz képest!
Az oversized táskákkal kapcsolatban azt tanácsoljuk, próbáld inkább a karodban, kezedben fogva, ne magadra akasztva, mert karban kecsesebb, elegánsabb, mint a test mellett lógva.

Crossbody bag
Ez az úgynevezett átdobós táska, amit szintén sokan szívesen viselnek. Ha körte alkatod van, akkor nyugodtan választhatsz ilyet, csak arra törekedj, hogy ne a csípő vonalában legyen a táska. Ha széles a csípőd, és még egy táska is lóg oda, akkor optikailag még inkább megnöveled ezt a területet.
A körte testalkatúak általában laposabb hasúak, ezért ha ilyen vagy, megpróbálhatod a táskát előre húzni. Azáltal, hogy a pántja aszimmetrikusan érkezik előre, tudunk lefaragni a csípő szélességéből – legalábbis optikailag.

Hátizsák
Nagyon nagy divat most a hátizsák, de azzal is érdemes vigyázni. Alma testalkattal, ha felkapsz egy hátizsákot, akkor gyakorlatilag olyan leszel, mintha ki szeretnéd magad egyensúlyozni, hogy balanszba kerülj. Ha elől is van tömeg (a mellek és a pocak), hátra meg teszel egy hátizsákot, akkor az túl sok lesz. Mint egy nagy buborék, úgy fogsz mutatni. Ha ilyen a testalkatod, válassz inkább más táskafazont.

Fiús alkathoz nőiesebb táskaformák
A sovány, csontosabb, vékonyabb alkathoz, jó választás a kicsit lekerekített, nőiesebb darab. Ha magas is vagy és vékony is, nem igazán van olyan táska, ami neked ne állna jól. Az átdobós, a hátizsák, az XXL méretű táska, vagy akár egy kis clutch is belefér.Nyugodtan viselheted, csak ne feledd: törekedj a kerekebb, nőiessebb formákra.

Hogyan vásárolj táskát
Ha valamelyik megtetszett a boltban, sose felejtsd el kinyitni és megnézni alaposan, mielőtt megveszed. Fontos tudni, hogy van-e hosszú pántja is, amit esetleg nem lógattak ki belőle. Annál rosszabb ugyanis nincs, mint amikor bevásárlás után egyik kezedben fogod a szatyrot, másikban a táskádat, és még elő kell szedni a kocsikulcsot, vagy kapaszkodni a buszon. Nagyon jó, ha van egy plusz hosszú pánt hozzá, még ha nem is fogod kihasználni minden nap, de amikor szükséges, lesz egy szabad kezed.

Vékony pánt, vastag pánt
A vastag pánttal is légy óvatos! Ha felül erőteljesebb a testalkatod, egy vékony táskapánt pont olyan szépen vágja el a felületet, mint egy nyaklánc, egy ékszer.

Ha nagy cicikkel vagy megáldva, a keresztbe pántos táska nem a legjobb választás számodra. Nem csak azért, mert kényelmetlen lesz, hanem bénán is mutat. A két mell között haladó pánt még jobban ki fogja emelni a ciciket, és ez szinte soha nem néz ki jól.

Övtáska
1-2 éve bejött a divatba, és eleinte ki voltunk akadva, hogy „Te jó ég, visszatért a hasitasi”. A stílusos megjelentés részeként nehezen tudtuk elképzelni, de aztán megbékéltünk vele, mert nagyon szép és ötletes változatokat hoztak ki belőle a tervezők. Ma már egy szép bőr deréktáska nem csak táskaként funkcionál, hanem övként is, szinte öltöztet.
Az olyan A-szabású ruháknál, ami eleve kövéríti egy picit még a filigrán hölgyeket is, szoktuk javasolni, hogy viseljenek övet a derék kihangsúlyozására. Ahogy azon lehet egy díszes csat, úgy miért ne lehetne ez a kiegészítő egy övtáska? Azon kívül, hogy csinos tud lenni, ezzel nyugodtan mehetsz vásárolni is, hiszen mind a két kezed szabad marad.

Kinga kedvenc piros táskája
Egy klasszikus darabról van szó, amely több okból is remek választás lehet. Sok cucc fér bele, hála a tervező munkájának. Akinek gyereke van, és időnként valami más elfoglaltsága is támad, minthogy a gyerkőcöket viszi A-ból B-be, annak is jó ötlet, mert tényleg rengeteg tárgyat bele tudunk rejteni, mégis elegáns marad a megjelenésünk. Egy ilyen klasszikus táska megfelelő kiegészítő egy business-hatású szetthez is, ceruzaszoknyával és inggel, vagy kosztümmel. Nagyon jó egy sima vászonnadrággal, de egy farmer nadrággal is, tehát sokféleképpen variálható.

Ugyanilyen zseniális fekete szettekhez, egy erőteljes vörös rúzzsal.
Apropó, gyakran kérdezik ügyfeleink, hogy a táska színéhez igazítsák-e a cipőt és az övet. A válasz: Ne! Nem kell erőltetni, hogy egy szín többszörösen megjelenjen a szettünkben, mert ilyenkor erőltetett lesz az összhatás. Maximum egy piros rúzst válassz, vagy legyen a körmöd pirosra festve, de tényleg nem kell túlzásba esni. Egy ilyen hangsúlyos kiegészítő, mint ez a táska, már önmagában is elég. Nem kell túltolni, mert abban már nem lesz benne a lazaság, a természetes stílus.

Estélyre clutch
Ha pedig az egész napos rohangálás után olyan eseményre vagy hivatalos, ahova nem lenne kényelmes egy hatalmas válltáskával vagy kézitáskával menni, egy borítéktáska vagy clutch tökéletesen megfelel. Abba bele tudod rejteni a pénzed, a mobiltelefonod és az ajakápolót… más nem is szokott kelleni.

A clutch egy lánccal vagy övvel könnyen övtáskává is alakítható, vagy egy pánttal válltáskát is varázsolhatsz belőle.

Yurkov Designer Boutique
Mi a Yurkovnál stílusszakértőként úgy gondoljuk, hogy rengeteg olyan magyar dizájner létezik, akinek nem jutnak el a termékei a vásárlókhoz. Ezért a Yurkov szalonban létrehoztunk egy stílus butikot, egy bemutatótermet, ahol a saját Yurkov ruháink és néhány hazai dizájner darab is megvásárolható, pl. Kinga kedvenc táskája is. A bemutatóteremről bővebben itt tudsz olvasni.