Ízek, színek, vendégek - YURKOV
351497
post-template-default,single,single-post,postid-351497,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Élvezzük a nyár minden pillanatát, az elmúlt hónapok után igazán megérdemeljük!

Mi is a legjobb módja a rég nem látott barátokkal való viszontlátásnak? Egy kellemes kerti összejövetel ahol szimpatikus társaság,  szeretetteljes vendéglátás,  jóízű étel és ital találkoznak természetesen megfelelő stílusban.

A nyár egyik legkedveltebb programja, valójában mindannyian részesei voltunk már akár házigazdaként vagy meghívott vendégként. Az olaszok jól ismerik a módját hogyan tehetik még élvezetesebbé a társasági élet e kedvelt formáját. Ezekben a napokban Olaszország bármely pontján aktuális téma a „Ferragosto”. Valójában egy tradicionális vallási ünnepről van szó mely méltó apropója baráti, családi összejöveteleknek.

Mint minden vendégségnél, szervezett programnál a legelső lépés az alaptéma meghatározása. Ugye senki nem gondolt rá, hogy néhány színes műanyag tányérral és egy virágos nyári ruhával kipipáltuk a szervezési oldalt?! Elárulok még egy titkot, sem az étel, sem az ital mennyisége nem lesz az est Jollyja.

Sorsdöntő lehet a megfelelő dátum kiválasztása, focimeccs mentes napot ajánlanék ha nem szeretnénk hogy babazsúrrá változzon trendi partynk. Mikor az est/délután témájáról esik szó egy ilyen alkalommal, nem kell túl messzire menni, elegendő egy színt választani, egy életérzést vagy az adott dátum jelentését kiemelni születésnap, névnap, évforduló esetén. Ami természetesen nem azt jelenti hogy a kert minden sarkából flamingók fogadják az érkezőket vagy sellő kisasszonynak öltözünk a tenger ihlette téma választásánál. Diszkréten, szinte láthatatlan módon összeegyeztetjük az asztal körüli kiegészítőket, az öltözetünket és a fogyasztott ételt, italt. (Szeretném megnyugtatni kedves férfi olvasóinkat hogy senkinek nem kell majd Hawaii nyakláncot vagy ananász mintás inget viselnie akarata ellenére). Valójában sokkal egyszerűbb mindezt kivitelezni mint elmesélni.

Az öltözetünk lényegesen eltérő lesz szerepünktől függően. Háziasszonyként csinosan, funkcionálisan fogunk megjelenni, teret hagyva az érkező hölgyek és urak pompájának és az adott környezet varázsának. Míg vendégként lehetünk kicsit bátrabbak, kihasználva a nyár varázsát színekben, formákban. Választhatunk fürdőruhát, tankinit ötletesen kiegészítőként. Toppként vagy farmerrel kombinálva, szoknya vagy short társaként. Nem túl elegáns látvány a konyhában szorgoskodó háziasszony még a nyár legtrendibb bikinijében sem. Mérjük föl a terepet jó előre a lábbelink kiválasztásakor is. A zöld pázsiton elég nehéz lenne 8-10 cm-es tűsarkakon manőverezni a poharak, tányérok és egyéb konyhai eszközök társaságában. Választhatunk nyugodtan egy dekoratív, csinos lapos szandált kövekkel vagy gyönggyel ékesítve vagy akár egy trendi sneakers is helytálló lehet, ebben az esetben kompenzáljuk nőiességünket az öltözetünk egyéb részén. Fülbevaló vagy nyaklánc (ha birtokában vagyunk egy elkáprázató szettnek, viselhetjük mindkettőt egyszerre de ebben az esetben hagyjuk hogy outfitünk főszereplőjévé váljon, társítsuk letisztult, egyszerű vonalvezetéssel, a sminkben és hajviseletben is). Használjuk ki a vidám, nyári színpalettát.

Az est fényét emeli a vendégszeretetünk, jó hangulatunk és stílusos megjelenésünk minden túlzás nélkül. Az olaszoknak van egy titkos receptjük, dekoratív és ízletes  kis vendégváró falatkák és az Aperol Spritz narancsos színe jó hangulatot varázsol már a vendégek érkezésekor.  

Ne feledjük, a legfontosabb kiegészítőnk kedvességünk, a jó modor a világ bármely pontján örök divat.

Ha szeretnétek még többet megtudni a kerti partik outfitjéről YURKOV módon: https://yurkov.hu/hogyan-oltozz-stilusosan-kerti-partira/.

Hagymásy OrSi