Cipő, scarpa, shoes - YURKOV
351646
post-template-default,single,single-post,postid-351646,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-351729

A mérhetetlen rajongás a cipők iránt sokunk esetében egy velünk született tulajdonság, már egészen kislánykorban az érdeklődés fókuszává válik ez a közkedvelt és nélkülözhetetlen kiegészítő. (Aprócska lábacskák az anya cipellőjében, egy kedves emlékkép sokunk életében.)

Míg másokat „Carrie Bradshaw” vezetett be ebbe a mesés birodalomba, a neves spanyol stylist  Manuele „Manolo” Rodríguez Blahnik cipő költeményein keresztül.

Mi nők ilyen szerencsések vagyunk, viselhetünk tűsarkú cipőt, hosszúszárú csizmát, bokacsizmát, plateaut vagy platform-ot a plusz cm-ekért, sportcipőt strasszal, snekaers-t csipke zoknival vagy loafer-t a férfiak dacára. Még hosszasan folytathatnám a felsorolást de nézzük inkább mit sugall a kifutók világa az őszi/téli napokra.   

Van valami a levegőben mely kedves, bohém módon emlékeztet minket kislánykorunk bájos kis balerinacipőjére. Idén fekete lakk verzióban hódít csattal, virágokkal dekorálva. Néhány plusz cm-el megajándékozva viselőjét a platform talpnak köszönhetően komfortos, trendi megjelenést kölcsönözve.

A csizmát több verzióban is viselhetjük idén: térd alatt vagy felett – alkatunktól függően – a finom puha bőr megtörik a farmerrel való találkozáskor. A magas derekú nadrágok optikai csodákra képesek ezzel a lenyűgöző lábbelivel. Aki szívesen viseli ezt a divat pszihológiában a csábítás eszközének definiált kiegészítőt, annak érdemes a falevelek lehullásával körültekintően választani. Miután nagy felületen jelenik meg a bőr, nem ajánlott spórolni a minőségen, míg  egyszerűbb, basic holmikkal társítva helyrebillenthetjük költségvetésünket az őszi újdonságok beszerzése során.

A divat mindenre választ talál, megtörve a tévhitet, miszerint csak a magas sarkú cipők lehetnek igazán elegánsak. A loafer – fűző nélküli belebújós cipő – fekete és sötétkék változata remek kiegészítője a klasszikus szetteknek, míg a fémes hatású élénk színekben igazi főszereplővé válik megjelenésünkben. Ismét trendi az állatminta kis felületen, ízlésesen. Erről az olasz hölgyek ruhásszekrénye hosszasan tudna mesélni.

A dandy és a francia sikk legendás találkozásának lehetünk tanúi, a bokacipők esetében, a cipőfűző hangsúlyos szerepet kap masnik, textil- és tüll csodák keretében. Már a 19.század óta megengedett ez az eredetileg férfi viselet a hölgyek részére is. Öltözetünkben elkísérhetjük egy csinos nadrágkosztümmel a business viseletben, de akár egy kellemes kora őszi virágmintás ruha vagy egy farmer outfit méltó társa is lehet.

A bakancsok szegecsekkel, csattokkal dekorálva, bársony, bőr alapanyagból vagy épp a fényes lakk verzióban tovább hódítanak. Míg a sportcipők az elmúlt időszakhoz képest letisztultabb szín és formavilággal vannak jelen a közkedvelt 12 hónapos kollekciókban.

Az őszi/téli újdonságok után egy kis emlékeztető a kecses léptek fontosságára. Ne feledjük viselhetünk bármilyen cipőt, a legfontosabb (a mindig tiszta lábbelin túl, de ezt meg sem kell hogy említsem) hogy lépteink nőiesek maradjanak utunk során, a mindennapjaink kaotikus forgatagában is. Néhány jó tanács YURKOV módon: ihttps://www.facebook.com/yurkovfashionlounge/videos/2396202243974171

Hagymásy OrSi