A kiegészítők ikonja - YURKOV
351631
post-template-default,single,single-post,postid-351631,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-351729

Vannak olyan helyek, érzések, emlékek mindannyiunk életében melyek sorsdöntőek. Olykor egész egyszerűen inspirálóak, míg más esetben valamilyen megfoghatatlan jó érzéssel töltenek el bennünket. A divat világa kapcsán jutottam el Milánóba sok-sok évvel ezelőtt először, ahol elkápráztatott mindaz amit egy igazi metropolita város tud nyújtani. Volt valami fenséges, vonzó és misztikus az évszázados múltra visszatekintő milánói Dóm és a lába előtt heverő divatirányzatok egyvelegében. Ahol az utca trendjei és a legnagyobb világmárkák butikjai egymás mellett kelnek életre. Ott és akkor figyeltem föl egy mesés kis butikra, a divatvilág legnagyobbjai mellett egy kis zeg-zugos árkádban. A finom bőr egyedi illata a színpaletta legszebb tónusaiban kápráztatta el az érdeklődőket a női kiegészítők valódi ikonja, a kesztyű főszereplésével.

Már a fáraók piramisában rátaláltak mint féltve őrzött személyes tárgyra. Éles kontraszt kíséri sorsát kezdettől fogva: mindennapok kelléke a nehéz fizikai munkavégzés során és az arisztokrácia szimbóluma az ősidők óta. A XVI. század európai divathulláma a parfümmel illatosított kesztyűdivatot hozta a felsőbb társadalmi rétegek világba. Majd telnek-múlnak az évszázadok és a jó hír hogy ma már nem csak a hercegnők kelléke ez a mesés darab, hanem bátran viselhetjük mi is az ősz beköszöntével, véknyabb anyagból és trendi színekben.

Azon túl hogy komfort érzetünket kényezteti még a legegyszerűbb outfiteknek is új jelentést kölcsönöz. A kifutók világából inspirál minket idén, bíztatva ezt a már-már feledésbe múlt kiegészítőt, felébresztve vonzó, szupernőies mivoltunkat. (Ki ne emlékezne Audrey Hepburn vonzó fekete kesztyűjére a Colazione da Tiffany-ban?)

Bőr, bársony lesz az idei legkedveltebb viselet fekete, karamell színben a klasszikus szettekhez, míg a színpaletta legmerészebb árnyalataiban az egyszínű összeállításokhoz. 2020-at írunk, a mai világban már nem kell hogy megfeleljünk, merev, idejét múlt szabályoknak a színek esetében az egyéb kiegészítőkhöz képest (maximális tisztelettel meghagyjuk mindezt az angol királynőnek).

Alkalmi ruhák, háromnegyedes ujjhosszak, ballonkabátok ízléses kiegészítője. Ki ne emlékezne örök kedvencünkre, a YURKOV trench-re? Egy szép kesztyűvel még vonzóbbá tehetjük kifinomult megjelenésünket. Sokszor esett már szó a belülről áradó, valódi szépségünkről, egy elegánsan viselt kesztyű keretet ad mindennek.

Míg ez a néhány sor született – felesleges lenne titkolnom, kedvenc kiegészítőmről – ismét átélhettem Milánó varázsát. Húsz év telt el mióta először elkápráztatott ez a kis csoda sarok a legnagyobb divatházak luxus butikjai között. Épp olyan vonzó, hívogató mint első látásra volt, mert a divat pontosan erről szól, imádjuk,  felfedezzük és saját magunkévá tesszük. Mindebben szakértelemmel és ötletgazdag tanácsokkal tudnak segíteni a YURKOV stílusszakértői, személyre szabottan vagy társaságban tréningjeik és stílustanácsadásaik során.

https://yurkov.hu/alap-stilustrening/

Hagymásy OrSi