3 merénylet a nőiességeddel szemben - YURKOV
350765
post-template-default,single,single-post,postid-350765,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

A nőiesség fogalma komplex, ősidők óta kutatják, és az egyik legizgalmasabb téma a világon. A megjelenésünkkel rengeteget mesélünk el a nőiességünkről. Kutatások eredménye, hogy azok akik jól érzik magukat a bőrükben: magabiztosak, nagyobb sikereket érnek el a munkájukban, a kapcsolataikban és az ismerkedésben. De mitől leszünk vonzóan magabiztosak? 

Processed with VSCO with hb1 preset


Egészen biztos, hogy az önbizalomnak köze van a női bájossághoz, kedvességhez és a segítőkészséghez. 

És egészen biztos az is, hogy az önbizalom integritáson alapul, hitelességen és önazonosságon. Mondják: “csak azt lehet zavarba hozni aki zavarba van”. Hiszen, ha önazonos vagyok és tudom hogy mennyit érek, tisztában vagyok az erősségeimmel és a gyengeségeimmel akkor semmi nem tud kibillenteni. Akkor tudom, hogy nem adom el másnak magam mint ami vagyok, tudom hogy miben vagyok jó miben kevéssé. Általában akkor van zavar az emberekben amikor nem találtak még magukra. Ez a fajta önismereti út nagyon hosszú.

És bizony szavak nélkül kommunikálunk a megjelenésünkkel is. Ha tudatos, ha nem, mindig az alapján öltözünk fel, hogy mit szeretnénk üzenni a külvilágnak. Pirner Alma a Womanity alapítója így meséli: “nyilván a gyerekért ovodába máshogy felöltözve megyek, máshogy felöltözve megyek az edző terembe, egy üzleti előadást tartani mondjuk egy vállalkozók szövetségének ami fiatal vállakozóknak szól , illtve ha mondjuk a férjemmel megyek el vacsorázni. Nem mindegy hogy minek hol van a helye és hogy én éppen most melyik női szerepemet élem, a csábító nőt, az anyát, vagy az üzletasszonyt, hogy mennyire szeretném, hogy komolyan vegyenek, vagy egy játékosabb környezetben vagyok.”

Ha ezt egy nő tudja, ismeri magát, akkor ebből rengeteg önbizalom fakad. 20 éves nőként sokszor csak kapkodunk jobbra-balra és azt vesszük fel ami divatos, 30 évesen kezdünk harmóniába kerülni önmagunkkal és 40 körül megérkezünk. Aki békében van magával, azt sosem lehet kibillenteni a békéjéből. A stílus nem csupán ruha kérdés, és ilyen módon maga a megrendíthetetlen önbizalom. 

Nézzük mi az 3 fő merénylet, amit elkövethetsz a nőiességeddel szemben:

Processed with VSCO with hb1 preset

1. Az első az, ha nőként nem emeled környezeted hanem támadod azt. A támadás harc, és mint ilyen, jellegéből adódóan egy erőtlejesen férfias energetika. A nő óv, véd, befogad, támogat: és nem támad. Amikor nőként ellenséget látunk egy másik nőben, kollegában, ismerősben, vagy vállalkozóként a piactársunkban, szinte ellenállhatatlan a késztetés, hogy azonnal elsöpörjük a színről, hogy csak mi érvényesülhessünk, hiszen “annyira idegesítő, mennyi mindent rosszul csinál!”. Egészen döbbenetes, hogy mennyit elárulsz magadról azzal, hogy hogyan bánsz egy konkurenciával.⁣ Kézenfekvőnek tűnik lejáratni azt a másik nőt, azt a kollegát, vagy azt a konkurenciát az ismerősök, kollegák vagy szűkebb nyilvánosság előtt. Lejáratni, hogy inkább hozzád kapcsolódjon mindenki, aki őt körölveszi. Ilyenkor azonban a félelem szavai fognak belőled beszélni, és ezt kiszagolja a környezeted. Mindenki tudni fogja mélyen belül, hogy: ahogy az ellenségeiddel bánsz, úgy bánsz a barátaiddal, ügyfeleiddel is. Mélyen belül ilyenkor mindenki, aki hallgat téged, azon gondolkozik, hogy vajon az ő háta mögött mikor fogsz őróla így beszélni. Aki támad, mindig veszít. Mi akkor a jó stratégia? Azzal a másik nővel, kollegával vagy piactárssal egyetlen dolgot tehetsz: TANULSZ TŐLE. Mitől olyan jó, mitől sugárzik, mitől hiteles, miért olyan idegesítően alázatos, miért szeretik annyian? ⁣És a világ legértékesebb kincsét ajándékozod magadnak: fejlődsz, változol, tanulsz, alakulsz, gyakorolsz, korrigálsz, gyakorolsz, korrigálsz. AZAZ MAGADDAL FOGLALKOZOL. Hogy TE jól érezd magad a bőrödben. Hogy HARMÓNIÁBAN legyél. A békét jellegéből adódóan nem lehet megzavarni. Amikor békében vagy saját magaddal, nincs az a “másik nő”, “az a kollega” vagy “az a konkurencia”, aki ki tud majd téged billenteni. 

2. A második merénylet hogy elkezdesz olyankor harcolni amikor felesleges. Tudd, hogy bárkit is támad téged nőként, saját magát támadja vele. Ha elkezdesz védekezni, háborúba kezdesz. Nézzük egy harcművész hogyan kell kezeli a támadókat fizikélisan és verbálisan: amikor jön a támadó, nagyon mondja a magáét és fröcsög, akkor nem az a dolgunk hogy ugyanezt csináljuk (tehát védekezünk és visszatámadunk), hanem finoman félre álljunk és hagyjuk hogy saját erejéből “nekimenjen a falnak”. Amikor valaki akarata ellenére elmondja neked a véleményét akkor elég csupán megköszönni, hogy azt megosztotta. Aztán csöndben maradni :) Ezzel kihúzod a dolog méregfogát, soha nem fog tovább támadni. A helyzetet azzal a puhasággal kezeljük, ami a női kifinomultsághoz tartozik. Őszinte figyelem, érdeklődés és kedvesség. 

Processed with VSCO with hb1 preset

3. A harmadik merénylet a nőiességeddel szemben, hogy megjátszod magad bárki kedvért. Ugyanis ezzel felbomlik az egész harmónia amit maga a nő képvisel. A környezeted mindig pontosan tudja, mikor vagy Igaz. Tudod mi alapján? A tetteid, a szavaid és a rólad alkotott vélemények összeségéből. Azt mondod, amit gondolsz, azt teszed, amit mondasz, és a hátad mögött ugyanazt mondják rólad, mint amit te kommunikálsz magadról. 

Egy nő igazán attól jó nő hogy felemel másokat és nem attól hogy lenyomja őket. A nő, amikor ott a lehetőség tud kezet nyújtani. Tud együttérezni, és képes emelni. Emelni saját magát és ezzel a környezetét.

 Tudod: “A dagály minden hajót megemel.”

Ha szeretnéd megismerni a stílusos megjelenés alapjait, akkor gyere el te is a stílustréningünkre.


Ha pedig haladó szinten szeretnél tanulni a nőiességedről az exkluzív zárt csoportunkban, akkor csatlakozz te is a YURKOV Akadémia Stílusklubhoz