Hogyan lehet szép dekoltázsod?

Mellek, dekoltázs – hogyan emelheted ki a dekoltázsodat úgy, hogy az stílusos legyen? Mit viselj, ha optikailag kicsinek érzed, vagy ha épp nagynak?

A legfontosabb: a megfelelő melltartó

A Stílustréningen sok ügyfelünkön azt látjuk, hogy nem a megfelelő méretű melltartót viselik. A megfelelő méretet úgy tudod megtalálni, ha vásárlás előtt otthon megméred és kiszámolod, mit is érdemes keresned a boltban, vagy a boltban kérsz segítséget az eladóktól. Gyakori, hogy a nők egy számmal kisebb melltartót hordanak, C helyett B kosarat, D helyett C-t. Valamint sokan nem veszik figyelembe, hogy a cicijük egészen a hónaljig tart, és ezért olyan melltartót vásárolnak, ami oldalt félbevágja a mellüket. Így 2 ciciből lesz nekik 4 cici, és amellett, hogy ez nem is egészséges, a ruhák sem fognak jól állni rajtuk.

Hogyan állapítsd meg a melltartóméreted?

A melltartóméret mindig egy betűből és egy számból áll, pl. 80B, 85 C… A mellméretedet 3 lépésben tudod megállapítani.

  1. 1. Egy centiméteres szabócentivel mérd meg a törzsed kerületét pontosan a melleid alatt! Ha 74 cm, akkor a 75-ös melltartó lesz jó, ha 86 cm, akkor a 85-ös, és így tovább.
  2. 2. A másik, amit meg kell mérned, a kerületed a mellbimbóid magasságában, tehát a mellcsúcsnál.
  3. A kapott cm-ből vond ki az előzőt, tehát pl. 100 cm – 85 cm, 89 cm – 74 cm.

Ez a különbség adja meg, hogy milyen betűvel jelölt kosárméret lesz megfelelő neked.
Ha a két szám különbsége 13 cm körüli, akkor „A” a kosármétered. Ha 15 cm, akkor „B”, ha 17 cm, akkor „C”, és folytathatnánk még a sort.

A jó méretű melltartó nagyon fontos a kényelem, az egészség és a sikkesség szempontjából is, ezért szánj rá időt és mérd meg melltartóvásárlás előtt minden alkalommal, vagy ne habozz segítséget kérni a szaküzletben.

Szeretnéd nagyobb ciciket?

Optikailag nagyítani a mellett mindig úgy lehet, ha a mellkas területen „túl mész”, azaz látványra megnöveled a felületet.

A mellek nagyobbítására az egyik legjobb megoldás a kámzsás nyakú ruha vagy felső. Minél több textilt teszünk a mellkasunkra, a mell magasságában, az annál növelőbb hatású lesz. 

Ugyanígy növelik a felületet, ha egyre feljebb és feljebb mész a textillel. Lehet, hogy nem gondolnád, de a garbó nyakú felsők növelik optikailag leginkább a melleket. Tévhit, hogy akkor látszik nagyobbnak a cicid, ha mély kivágású ruhát viselsz. Ugyanígy növeli a mellméretet, amikor zsabós, fodros blúzt veszel fel. Ugyanígy a mellrészen elhelyezett nagy felirat, vagy egy csillogó minta is nagyobbnak mutatja a cicit, mint amilyen valójában.

Mit viselj, ha nagy keblekkel vagy megáldva és szeretnéd optikailag kicsinyíteni?

A fentiek nagy mell esetén tiltólistásak, hacsak nem növelni szeretnéd még tovább a melleidet. Érdemes tudnod, hogy ha dús keblekkel áldott meg a teremtő, és azt még optikailag növeled, annak mindig kövérítő hatása lesz. Ha a nagy cicidre veszel fel zsabós, kámzsás, strasszos, feliratos vagy fodros felsőrészt, az plusz kilókat fog rád tenni, és ez a fajta kövérítő hatás nem minden nőnek a célja. Lehet, hogy egy garbót vagy fodros felsőt viselve fullasztó érzésed van. Ez is emiatt lehetséges.

Mi a megoldás nagy mellek esetén? Barátod a V-kivágás, és a V-vonalú ruhák. Ezek optikailag megosztják, elvágják a mellek felületét. Remek megoldás pl. a blúz, ami eleve V-alakban gombolódik össze. Ha a nyakad rövid, a kebled nagy, akkor pedig próbáld meg, hogy megemeled a blúz gallérját, és az meg fogja hosszabbítani látványra a teljes nyakrészt és hosszában fogja megosztani a cicik felületét is. Finomabb, kellemesebb megjelenésed lesz általa, garantáltan jobban fogod érezni magad így.

A nagyobb méretű ciciket, amelyek már kicsit megereszkedtek, érdemes megemelni a melltartóval, mert ha lejjebb kerül a melled, az a derekadat megrövidíti és megint csak kövérítő hatású lesz. Ha megemeli a melltartó a ciciket, az nyújtja és vékonyítja a derékvonaladat. Az öltözködésnél azonban sosem az a cél, hogy vékonynak tűnj, hanem hogy önazonos és hiteles legyél abban, amit viselsz. Ha te jól érzed magad a bőrödben, azt a környezeted is megérzi, és ők is jól fogják érezni magukat a közeledben.

Csak sejtess!

A fehérneművel kapcsolatban azt javasoljuk, hogy ne látszódjon ki!

A kevesebb több elve itt is érvényesül. A sejtetés sokszor sokkal több, mintha kirakjuk az egész testünket. Fontos ugyan, hogy a lehető legelőnyösebb legyen a dekoltázsod, de ne irányítsd a melledre a fókuszt túlságosan, mert akkor azt fogod magadból „eladni”. Ha szeretnéd, hogy a tudásod, az okosságod érvényesüljön, mondjuk egy állásinterjún vagy üzleti tárgyaláson, akkor biztosan nem jó taktika kirakatba helyezni a melleidet.

Kiegészítők kicsi és nagy cicihez

Ha nagy kebleid vannak és ezért a V-kivágású felső lenne számodra előnyös, de mégis beleszeretsz egy kerek nyakú felsőbe és azt szeretnéd viselni, akkor persze nyugodtan megteheted. Egy V-alakban lógó nyaklánccal tudod a látványát előnyödre fordítani, hiszen a V-nyaklánc megadja ugyanazt a hatást, amit a V-nyakú felső.

A nyaknál elhelyezkedő nagyméretű nyakláncot pedig inkább a kisebb mellű hölgyeknek ajánljuk. A kerek vonalú nyaklánc nagy szemekkel pont az ellenkező hatást éri el, mint V-alakú nyaklánccal.

Felejtsd el a szilikonpántot!

Minden melltartóval kapcsolatos adásban, interjúban, cikkben megemlítjük, mert igazi mumus a szilikonpánt. Légyszi, légyszi, ne hord! Aki felveszi, általában azt szeretné, hogy a melltartója pántja ne látszódjon, ne legyen feltűnő, de általában épp az ellenkező hatást éri el vele. A szilikonpánt ugyanis úgy néz ki, mintha egy cellux lenne a bőrödön. Nem csak nem szép, de alámegy a kosz, beizzad, tapad, ragad, fénylik, és egy idő után meg is sárgul. Nem szép, nem ízléses, nem stílusos.

A pánt nélküli melltartó a jó döntés, ha olyan ruhát szeretnél felvenni, amiből csúnya lenne egy kikandikáló pánt. Ha olyan a ciciméreted, hogy pánt nélküli melltartót nem tudsz viselni, akkor válassz inkább olyan ruhát, ami takarja a pántot, vagy olyan melltartót, aminek a pántján nem látszik, hogy fehérneműé! A szilikonpánt semmilyen esetben sem stílusos megoldás! Ha szeretnéd megtanulni, hogyan öltözködj stílusosan a testalkatodnak megfelelően, látogass el a következő Yurkov Stílustréningjeink valamelyikére! Az időpontokat a linkre kattintva láthatod!