Alacsony sarkakon csinosan?

Akár a Yurkov stílustréningjein jársz, akár a heti élő videóinkat nézed, biztos észrevetted, hogy gyakran emlegetjük a magassarkú cipőket, mint a sikkes megjelenés egyik alapkövét. A helyzet azért nem ennyire véresen komoly, hiszen tudjuk, hogy sokan nem szeretnek magas sarkakon szaladgálni egész nap, vagy épp az élethelyzetük, egészségi állapotuk nem engedi, hogy ilyen darabokat hordjanak. Játszótérre pl. nem a legpraktikusabb viselet, ezt elismerjük.

Nem mindenki tud magassarkú cipőt hordani

Például akinek gerincproblémái vannak, bütyke van, egészségügyi gondokkal küzd, vagy olyan
az életmódja, hogy rengeteget szaladgál, és nem tud magassarkúban meglenni egész nap. Azoknak sem a legjobb választás, akik ugyanolyan magasak, mint a párjuk, és nem szeretnének fölé tornyosulni, ilyenkor jön a fejtörés, hogy mit vegyenek a lábukra. Ezek a nők sokszor kétségbe vannak esve, hogy nem találnak megfelelő cipőt.

Nekik teljesen felesleges magukra erőltetni egy olyan lábbelit, amiben nem természetes a mosolyuk. A cipőválasztás lényege, hogy ne csak jól nézzen ki, de jól is érezzük benne magunkat. Legyen kényelmes és tudjunk sugározni benne! Akkor fog csak igazán jól állni.

Lehetsz magas sarkak nélkül is csinos?

Hát persze! De be kell tartanod néhány alapszabályt:

Fontos, hogy a kényelmes cipő ne minden esetben sportcipő legyen, bár a sportcipők ma már nem csak a túrázás vagy a sportolás, hanem egy vagány szett méltó kiegészítői lehetnek. Egy nőies
balerina is sok szetthez jól áll… és persze van, amihez nem feltétlenül szabad felvenni.

Megéri megtanulni jól választani! Mindenki meg tudja találni azt a darabot, ami színben, fazonban, mintában passzol az egyéniségéhez, a testalkatához és a szettjéhez.

Milyen színt és mintát válassz?

A vagányabb hölgyek bátran válasszanak állat- vagy virágmintás cipőket. A világminta előnye, hogy általában sok szín szerepel benne, ezért sokféle színű ruhával fel lehet venni.

Népszerű és divatos még a nude szín is, vagy a fekete, a fényes egyszínű vagy a fényes mintás. Ezeket irodai viselethez vagy alkalmi ruhához is viselheted.

Ahogy a magassarkú cipőknél és a csizmáknál is el szoktuk mondani, a hegyes orrú cipő
mindig nyújtja a láb vonalát. Ez a lapos sarkú cipők esetében is igaz, hiszen felülről nézve
ugyanolyan vonalú, mint egy magassarkú cipő. Ha még a felső részén egy V-bevágást is elhelyeztek, az optikailag az egész lábfejet megnyújtja. A nude szín is ilyen nyújtó hatású, hiszen optikailag olyan, mintha a saját bőrünk folytatódna, de az bizony már a cipő!

Hogyan illesszük bátran a szettünkbe?

Egy blúzzal és egy ceruzaszoknyával a lapos talpú topánka is nagyon csinos. A derekadat
kiemelheted egy olyan övvel, ami passzol a cipőd színéhez, bár nem az a lényeg, hogy színben, hanem hogy összeségében passzoljon. Nem nyomod össze vele a lábad, ha hosszú az orra a topánkának, és a felső része is nyitottabb, még ceruzaszoknya esetében sem. Viszont egy sportcipő, ami bokánál elvágja a lábat, rövidítené a lábszárat, és ez bizony keveseknek a célja…

Lapos talpú cipő hosszú szoknyával is viselhető. A stílustréningeken mindig megmutatjuk a résztvevőknek, hogy egy bokáig érő szoknya bizonyos testalkatoknál és bizonyos szettekben milyen előnytelen tud lenni, ellenben egy maxi, ami tényleg a földig ér, a legtöbb nőnek jól áll. Még az alacsonyaknak is, hiszen optikailag nyújtó hatása van, ha a földet éri a szoknya alja.

Széles lábfejre mit vegyél fel?

A szélesebb lábfejre a nyitottabb oldalú cipőket javasoljuk, a keskenyebb lábfejre pedig az egybeszabott, oldalfallal ellátott cipők lesznek kényelmesek, de az oxford típusú, fűzős félcipők is csinosak, elegánsak.

Azoknak a hölgyeknek, akiknek a megszokottnál szélesebb a lábuk, pl. 38-as cipőből 40-es szélességű lenne kényelmes nekik, érdemes egyénileg készíttetni a lábbelijüket. Megéri az utánajárást és a plusz költséget, mert az eredmény csinos és kényelmes is lesz egyben, no meg egyéni.

Ha szeretnél személyre szabott stílustanácsokat kapni, jelentkezz be a következő Yurkov Stílustréningek valamelyikére itt!