Hogyan bánjunk profi módjára a színekkel?

Nincs annál nagyobb merénylet az öltözködéseddel kapcsolatban, mint amikor nem veszed fel, amit igazán szeretnél, mert nem mered. Vágysz egy gyönyörű ruhára, beleszerettél egy színbe, ami után sóvárogsz, de azt tanultad, hogy neked az nem áll jól, ezért elhessegeted még a gondolatát is. Pedig nem kellene így tenned.

A stílustréningeken mindenkiről megállapítjuk, hogy hideg vagy meleg tónusú-e. De le kell-e mondanod tél típusú nőként olyan színekről, mint pl. a mustár? Nem, nem bizony! Nagyon ügyesen és okosan be tudod építeni a ruhatáradba. Elmondom, hogyan csináld!

Viselhet-e tél típusú nő mustársárgát vagy krém színűt?

Ha a stílustréningen kiderül, hogy ilyen vagy olyan típusba tartozol, azt semmiképpen se fogd fel egyfajta szigorú „táblázatnak”, amiben a cellák határait nem lehet feszegetni. Ugyan léteznek alapelvek, de ezeknek túl tudunk járni az „eszén”.

A tél típusú embereknek általában jól áll a fehér, de most a krémszínű ruhák és kabátok divatját éljük. Teljesen természetes, hogy hidegként vágysz erre az életérzésre. A színek terápiás hatással is vannak ránk, a krémszín ugyanolyan kellemes, puha érzést kelt bennünk, mint egy jó krémes sütemény. Sokan vágynak tehát arra, hogy viselhessék is.

Megteheted? Hát persze. Ha szeretnéd, öltsd magadra nyugodtan hideg típusként is, mert megfelelő kiegészítőkkel hideggé tudod tenni a krém meleg árnyalatát is. Pl. egy hideg lila sállal. A tél típusú emberekre jellemző, hogy a hajuk, a szemük, a bőrük színe kontrasztot alkot. Ezt emeli ki egy hideg sál is, ettől válik számukra is előnyössé a szett.

Ha pedig meleg típus vagy, akkor is viselhetsz hideg színeket. Az egyik megoldás, hogy nem az arcod közelébe teszed őket, hanem alul viseled, tehát pl. nadrágként, szoknyakért hordod.

Az év divatszíne

A 2019-es év színe a korall lesz, az ikonikus Yurkov korall szoknyát így biztos sokan viselitek majd szívesen, de ez a szín fogja uralni a fast fashion boltok kínálatát is. Ez egy alapvetően meleg tónusú szín, de a tél típusoknak sem kell lemondania róla.

Hogyan hidegíthető és hogyan melegíthető ez a szoknya szettben?

Ebben az esetben, mivel szoknyáról van szó, alul viseljük. Tél típusúaknak praktikus megoldás, ha egy fehér blúzt vagy felsőrészt választanak felülre, vagy akár feketét. Így az archoz közel egy hideg tónusúnak is jól álló szín kerül. De ugyanilyen jól passzol ehhez a szoknyához egy krémesebb árnyalat is, ami pedig a nyár-ősz típusoknak jó hír. Egy ilyen apró döntésen múlik (fehér vagy picit krémszínű blúz), hogy a teljes szetted hideg vagy meleg benyomást fog-e kelteni és előnyös lesz-e neked.

Örök divat a camel (teve) szín. Alapvetően a meleg típusoknak szoktuk ajánlani, de ki tudjuk cselezni egy nagyon egyszerű trükkel. Ha pl. egy teveszínű dzsekibe szerettél bele, de hideg tónusú vagy, viseld nyugodtan, de válassz hozzá egy hideg árnyalatú magas nyakú pulóvert.  Mivel a garbó nyaka közelebb lesz az arcodhoz, mint a dzsekié, a hideg szín lesz hatással rá. Ugyanígy hideg típusként egy sötétkék vagy fekete garbót is lehet viselni meleg blézerhez, dzsekihez, és nem kell ezeket sem nélkülöznöd a ruhatárad összeállításakor.

A Yurkov stílustréningeken sokan kérdezik, hogyan viselhetnék meleg tónusúként a gyönyörű szürke pulóvereket. Ugyanez a módszer alkalmazható: az arcodhoz közel helyezz el egy meleg tónusú sálat vagy garbónyakat. Gyönyörű a szürke pulcsi egy vöröses árnyalatú sállal, vagy akár egy meleg mustárral. Választhatsz hozzá egy meleg tónusú, pl. nugátbarna csizmát vagy nadrágot is. Ezzel az egyszerű trükkel már meg is van a tökéletes szetted, amiben szerepel a vágyott szürke pulóver, de az összhatás nem fog hidegíteni téged.  

Játék a kiegészítőkkel

Egy hideg tónusú blézer vagy kabát egy meleg tónusú kiegészítővel, pl. egy mustáros árnyalatú kistáskával nagyon jó párost alkot. Mivel a nagyobb felületet a hideg szín uralja, nyugodtan viselheti téli típus is, nem fog neki rosszul állni.

Nagyon sokan szeretik a feketét hétköznapi és alkalmi viseletként is. Igazán a tél típusnak előnyös, de a fekete az az univerzális választás, amit nagyon könnyű feldobni egy meleg típusnak egy meleg színű nyaklánccal, sállal, nagy fülbevalóval. Még dob az összhatáson a tónusodnak megfelelő rúzs vagy teljes smink is. Fontos, hogy ne garbóként viseld a feketét! Lejjebb helyezd el, és hadd érvényesüljön egy kiegészítő a nyaknál, az arcod közelében. Illetve jó választás fekete felsőhöz vagy ruhához egy világosabb, téli színvilágú farmerdzseki.

Le a skatulyákkal!

Tehát sose utasíts el egy olyan színt, amit megkívánsz, csak azért, mert neked más a típusod. Ha egy színre nagyon vágysz, annak jelentős oka van. Ne utasítsd el, játssz inkább a lehetőségekkel és csempészd be a ruhatáradba ügyesen!

Ha további, személyre szabott tippeket is szeretnél kapni, jelentkezz stílustréningünkre, ahol egy életre szólóan megtanítunk rá, hogyan bánj profin a színekkel!