Karcsúsító trükkök

Ma, három karcsúsító trükkel készültünk Nektek!

Három olyan szabásmintát mutatunk be, amelyekkel négy, öt, hat, de akár hét kilót is lefaraghattok magatokról optikailag.

Ez a három trükk alapvetően hölgyeknek szól, akik elégedetlenek magukkal, és úgy érzik, hogy ezt a 4-7 kilót sehogyan sem tudják ledolgozni. A YURKOV vendégkörének 70-80% is küzd ezzel problémával, így Hölgyek, első sorban most Nektek szeretnénk segíteni, de érdemes figyelniük az Uraknak is, mert ezek a tippek számukra is hasznosak lehetnek!

 

1. Erősebb pocak, szélesebb csípő

Ebben az esetben érdemes csípőnadrágot hordani, hiszen ez a fazon magát a csípőt nyomja össze optikailag. Mi ennek a hátránya, és hogyan tudjuk kiküszöbölni? A csípőnadrág belevág a pocakba, és ha van rajtunk pár kiló fölösleg, akkor bizony úszógumit képez a hasunkból. Ennek eltüntetésére szolgál az első trükk. Tehát, ahogy mondtuk a csípőnadrágtól eleve karcsúbbnak látszunk, a csípő összenyomása miatt. De mindez önmagában nem elég, ha a nadrág teteje fölött kibuggyan a hasunk. A megoldás: egy lenge blúz, amit betűrünk a csípőnadrágba, és mivel az anyag lágyesésű, máris eltüntettük azt a részletet, ami pufinak mutatná a testünket. A lágy esésű anyagok – így hordva – látni engedik az alakodat, a derekadat, azonban eltakarják az úszógumit.

 

2. Betűrve vagy lezseren kívül hordva?

Ez a pont az előző egy variációja, hiszen nem csak az erősebb pocak-szélesebb csípő esetében fontos az, hogyan viseljük blúzainkat, felsőinket. A kívül hordott, „kitűrt” ingek, blúzok, pólók szinte minden esetben nagyobbnak mutatnak minket valós méretünknél. 3-4 kg plusztól már ducinak érezhetjük magunkat, azt hiszem, ezt egy nőnek sem kell külön ecsetelni, hiszen állandó problémáink egyike. És mit teszünk ebben az esetben? Előszeretettel hordjuk ingeinket, blúzainkat úgy, hogy nem tűrjük be, hanem lezseren hagyjuk a nadrágon, szoknyán kívül lengedezni őket, mert azt hisszük, ezzel eltakarjuk a felesleget és karcsúbbnak látszunk. Nos, nem így van.

Hajni vendégünk múlt héten járt nálunk, és megengedte, hogy Orsi készítsen egy előtte-utána fotót, amit most megmutatunk Nektek is. Ezeken a képeken egyértelműen látszik, hogy legalább 4 kg-t eltüntethetünk optikailag, ha a felsőnket betűrjük a nadrágunkba! Akár egy teljes mérettel kisebbnek tűnhetünk így.

 

Itt érdemes a férfiaknak is figyelniük, mert ha kicsit pocakosabb alkatról van szó, vagy olyanról, amit a pókhasú elnevezéssel szoktak illetni – és a vékony csípőjű, vékony lábú, kis fenekű férfiakra használják, akiknek helyesen dudorodó kis pocakja van -, szintén fontos, hogy az inget soha ne hagyják kívül, mindig tűrjék be! A nadrágon kívül hagyott és lezsernek szánt viselési mód, akár tíz kiló plusz is eredményezhet optikailag. Ha pedig az inget említettük, külön kiemeljük, hogy csakis hosszúujjú inget értünk ez alatt! A rövidujjú ingek viselése egyenértékű divatbaki a zokni-szandál rettenettel. Nagy, piros betűkkel: TILOS. Viselőjét kisfiúnak, erőtlennek mutatja. Nyáron, a melegben egyszerűen hajtsuk fel az ingünk ujját, urak. Ez rendkívül vonzó, szexi hatást kelt.

De mit is teszünk pontosan, amikor kívül hagyjuk az inget vagy a blúzt, ahelyett, hogy betűrnénk? A legszélesebb pontunkat – hölgyek esetében a felsőtestet, uraknál a pocakot – hangsúlyozzuk, és ezt a legszélesebb pontot visszük tovább a textillel, gyakorlatilag hordót csinálva magunkból. Ennek megoldása, hogy ha egy mellnél és pocaknál keskenyebb pontra helyezzük a fókuszt, vagyis betűrjük a csípőnadrágba az anyagot, hangsúlyozva így a test keskenyebb részét, azonnal megmutatkozik, hogy ott rejtőzik bennünk az a bizonyos kívánt jó alak!

Tehát úszógumi eltüntetésére tűrjük be a lágy esésű blúzunkat a csípő nadrágba, illetve az inget, blúzt mindenki más is inkább betűrve hordja, ezzel lefaragva 3-4 kilót!

 

3. Az ujj megfelelő szöge – ruhageometria

Az utolsó karcsúsító trükk, a ruhaujj megfelelő hordása, vagyis a ruhaujj megfelelő szöge. Legyen szó pólóról, blúzról, ingről vagy bármilyen ruháról, aminek az ujja vízszintesen vágja el karunkat, ez a vízszintes vonal növeli karunk térfogatát, vagyis plusz kilókat ad hozzánk optikailag. Mi a megoldás? Hajtsuk vissza, vagy vágjuk le az ujjat, úgy, hogy aszimmetrikus vonalat kapjunk. Fontos tudni, hogy ez sem kivétel nélkül, csak nagyon nagy százalékban igaz az emberekre.

Tehát azáltal, hogy oldalt felhajtjuk a ruhaujjat, kapunk egy folyamatos ívet, ami vékonyabbnak mutatja a derekat és megnyújtja a kart. Ez a vonalvezetés élesebben rajzolja ki a derekat, és kevésbé erősíti a felkart. Ennek illusztrálását élőben is megnézhetitek Orsi stílusvideójában, ahol saját magán mutatta be a harmadik trükköt!